RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. január 28. Kedd
Károly, Karola
 

Erzsébet-Program őszi kirándulás

Erzsébet-Program őszi kirándulásEgy felejthetetlen pihenés emléke

Nagy örömünkre szolgált, hogy lehetőséget kaptunk osztálytársainkkal arra, hogy az idei tanév kezdés fáradalmait kipihenhessük az Erzsébet-program keretében meghirdetett őszi kiránduláson. Osztályfőnökünk, Magyar Erika tanárnő segítségével megpályáztuk a programot, és elnyertük a lehetőséget, hogy szeptember utolsó előtti hetében a fonyódligeti Erzsébet táborban eltöltsünk pár felejthetetlen napot.

Az indulás előtti napok nagy izgalommal teltek, és nem azért, mert két napot tölthettünk az iskolán kívül, hanem azért, mert az osztályközösség-építés szempontjából már nagyon időszerű volt ez a kirándulás. Tudjuk, hogy nagyon nehéz két év áll előttünk, amiben legfőbb feladatunk a tanulás lesz, így kihasználtuk ezt a lehetőséget.

Az odautazás nagyon jó hangulatban zajlott; annak ellenére, hogy a vonatunk a Keleti pályaudvarról fél órás késéssel indult. A fonyódligeti pályaudvarról egy kisebb séta után megérkeztünk a táborba. A szállás átvétele után körülnéztünk a táborban, és örömmel vettük észre, hogy a part roppant közel van. Nagyon szívesen megmártózott volna a Balatonban az egész osztály, de az időjárási körülmények nem adtak rá lehetőséget, melyek szerencsére később kedvezőbbre változtak. Ámde voltak olyan bátor vállalkozók, akik ennek ellenére is bemerészkedtek a vízbe. A többiek közben a partról csodálták a gyönyörű kilátást, és relaxáltak.

A táborban eltöltött idő napozással, strandröplabdázással és rengeteg beszélgetéssel telt. A szombati napon ellátogattunk Fonyódra, ahol kezdeti célként a fonyódi kilátóhoz mentünk. Ezen kívül sétáltunk a hajóállomás mólóján, és megtekintettük a Millecentenáriumi Parkot és a díszkutat. Kivételesen örültünk, hogy ez a három nap nem volt telezsúfolva programokkal - amit még mi indítványoztunk az osztályfőnöknél-, mert így lehetőségünk nyílt az osztályt újra összekovácsoló beszélgetésekre, strandolásra és sportolásra. A hely adottságai erre tökéletes terepet nyújtottak a rengeteg sportpályával és a gyönyörű stranddal, amit a szép idő segítségével ki is tudtunk használni.

A hazautazás enyhe szomorúsággal töltött el minket, mivel tudtuk, hogy másnap reggel hétkor várnak minket az iskolai kötelezettségek.

A kirándulás új lendületet adott az egész osztálynak a tanév akadályainak sikeres legyőzéséhez. Ezért szeretnénk köszönetet mondani iskolánk igazgatójának és osztályfőnökünknek, hogy ezt a nagyszerű osztályépítő lehetőséget biztosították számunkra.

Budapest, 2012. 09. 25
Detti, Rebeka és Dani
a 12.A osztály nevében

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036