RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. július 11. Szombat
Nóra, Lili, Kerka
 

Emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításáról

Emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításárólKedves emelt szintű érettségiző! 

Az alábbiakban BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziuma emelt szintű érettségi vizsgaközpont Tájékoztató anyaga olvasható a 2020. évi májusi emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításáról. 
 
Kérjük ellenőrizze, a korábban elektronikus formában megkapott érettségi behívóján, hogy melyik napon, melyik teremben kerül sor az adott vizsgájára. 
 
Az emelt Angol nyelv, Kémia, és Biológia tárgyakból az írásbeli vizsgák a BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziumának B. épületében, 1146 Bp.  Thököly út 54. szám alatt lesznek.
 
Az emelt Informatikai ismeretek és Informatika vizsgák a BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziumának A. épületében, 1146 Bp.  Thököly út 48. szám alatt lesznek.
 
Amennyiben a vizsgán nem jelenik meg az előírt időben (késik, vagy egyáltalán nem jön el az adott vizsgára), akkor az adott vizsgát törlik és a következő vizsgaidőszakban pótló érettségi vizsgát tehet, ebben az esetben a távolmaradás nem számít bukásnak.
 
A vizsgák során, tekintettel a kormány által meghirdetett vészhelyzetre az Oktatási Hivatal által előírt szigorú feltételeket kell teljesítenünk, ebben kérjük az Ön szíves közreműködését. 
 
Az emelt szintű vizsgára érkezők minden vizsganapon a fent említett bejáratokon át jutnak be az épületbe. 
 
Kérjük, hogy az Angol nyelv vizsga esetén 7:45 és 8:15 között érkezzen meg a helyszínre, mert 8:30-ra mindenkinek a vizsgateremben kell lennie. 
 
A Kémia, Biológia, Informatikai ismeretek és Informatika vizsgák esetében 6:45 és 7:15 között érkezzen meg, hogy 7:30-ra a vizsgateremben tudjon lenni. Figyeljen arra, hogy a  termek előtti sorban állás során, a belépésnél a két méteres távolságot tartsa meg. 
 
Kérjük, hogy ha van önnek, hozzon magával megfelelő szájmaszkot a vizsgára és már a sorbanállás idejére tegye fel! Az épületben a maszk viselése kötelező, ha a vizsgatermen kívül tartózkodik; a vizsga ideje alatt a teremben annak viselése opcionális. (Ha a mosdóba kimegy a vizsga alatt, akkor kötelező a maszk viselése, a terembe való visszatérésig kérjük tartsa azt magán). Amennyiben nincs maszkja, úgy azt az intézmény biztosítja az Ön számára, a teremben való belépéskor, kézfertőtlenítésre is itt lesz módja, minden ki és belépéskor. 
 
Az épületbe érve haladéktalanul és céltudatosan menjen abba a terembe, mely az Ön számára előzetesen ki lett jelölve. A csoportos beszélgetésnek, a folyosón való gyülekezésnek helye nincs! Kérjük, hogy hozzon magával tollat, tartaléktollat, valamint megfelelő mennyiségű innivaló folyadékot. Hozza magával a megfelelő vizsgához szükséges és megengedett eszközöket: szótár, függvénytáblázat, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, vonalzó. Az iskola a fertőzésveszély miatt nem tudja ezeket az eszközöket biztosítani. Ha valaki köhög és/vagy lázas, akkor kérjük, maradjon otthon és ne jöjjön vizsgázni.
 
A terembe érkezés után minden vizsgázó a számára felcímkézett/számozott padnál elfoglalja a helyét, ezután amennyiben lehet, kérjük ne hagyja el termet a vizsga kezdetéig. 
 
A számozott helyek elosztásánál mindenkinél törekszünk a 2 m-es távolság betartására a többi vizsgázótól. A vizsgák megkezdése előtt a  termek, folyosók és mosdók folyamatosan fertőtlenítve lesznek.
 
Az érettségi vizsga végén a dolgozatok beadása csak egyesével történhet. Kérjük, hogy türelemmel várja ki a sorát. Ha beadta a dolgozatát, akkor haladéktalanul és amilyen gyorsan csak lehet kérjük hagyja el az iskola épületét maszkban. Kérjük, hogy az épület elhagyása után ne csoportosuljanak az iskola elött. 
 
A dolgozatok megtekintésének pontos körülményeiről az iskola honlapján adunk majd további tájékoztatást. 
 
Köszönettel,
a vizsgaszervezők

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036