RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. május 25. Hétfő
Orbán
 

Emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításáról

Emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításárólKedves emelt szintű érettségiző! 

Az alábbiakban BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziuma emelt szintű érettségi vizsgaközpont Tájékoztató anyaga olvasható a 2020. évi májusi emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításáról. 
 
Kérjük ellenőrizze, a korábban elektronikus formában megkapott érettségi behívóján, hogy melyik napon, melyik teremben kerül sor az adott vizsgájára. 
 
Az emelt Angol nyelv, Kémia, és Biológia tárgyakból az írásbeli vizsgák a BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziumának B. épületében, 1146 Bp.  Thököly út 54. szám alatt lesznek.
 
Az emelt Informatikai ismeretek és Informatika vizsgák a BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziumának A. épületében, 1146 Bp.  Thököly út 48. szám alatt lesznek.
 
Amennyiben a vizsgán nem jelenik meg az előírt időben (késik, vagy egyáltalán nem jön el az adott vizsgára), akkor az adott vizsgát törlik és a következő vizsgaidőszakban pótló érettségi vizsgát tehet, ebben az esetben a távolmaradás nem számít bukásnak.
 
A vizsgák során, tekintettel a kormány által meghirdetett vészhelyzetre az Oktatási Hivatal által előírt szigorú feltételeket kell teljesítenünk, ebben kérjük az Ön szíves közreműködését. 
 
Az emelt szintű vizsgára érkezők minden vizsganapon a fent említett bejáratokon át jutnak be az épületbe. 
 
Kérjük, hogy az Angol nyelv vizsga esetén 7:45 és 8:15 között érkezzen meg a helyszínre, mert 8:30-ra mindenkinek a vizsgateremben kell lennie. 
 
A Kémia, Biológia, Informatikai ismeretek és Informatika vizsgák esetében 6:45 és 7:15 között érkezzen meg, hogy 7:30-ra a vizsgateremben tudjon lenni. Figyeljen arra, hogy a  termek előtti sorban állás során, a belépésnél a két méteres távolságot tartsa meg. 
 
Kérjük, hogy ha van önnek, hozzon magával megfelelő szájmaszkot a vizsgára és már a sorbanállás idejére tegye fel! Az épületben a maszk viselése kötelező, ha a vizsgatermen kívül tartózkodik; a vizsga ideje alatt a teremben annak viselése opcionális. (Ha a mosdóba kimegy a vizsga alatt, akkor kötelező a maszk viselése, a terembe való visszatérésig kérjük tartsa azt magán). Amennyiben nincs maszkja, úgy azt az intézmény biztosítja az Ön számára, a teremben való belépéskor, kézfertőtlenítésre is itt lesz módja, minden ki és belépéskor. 
 
Az épületbe érve haladéktalanul és céltudatosan menjen abba a terembe, mely az Ön számára előzetesen ki lett jelölve. A csoportos beszélgetésnek, a folyosón való gyülekezésnek helye nincs! Kérjük, hogy hozzon magával tollat, tartaléktollat, valamint megfelelő mennyiségű innivaló folyadékot. Hozza magával a megfelelő vizsgához szükséges és megengedett eszközöket: szótár, függvénytáblázat, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, vonalzó. Az iskola a fertőzésveszély miatt nem tudja ezeket az eszközöket biztosítani. Ha valaki köhög és/vagy lázas, akkor kérjük, maradjon otthon és ne jöjjön vizsgázni.
 
A terembe érkezés után minden vizsgázó a számára felcímkézett/számozott padnál elfoglalja a helyét, ezután amennyiben lehet, kérjük ne hagyja el termet a vizsga kezdetéig. 
 
A számozott helyek elosztásánál mindenkinél törekszünk a 2 m-es távolság betartására a többi vizsgázótól. A vizsgák megkezdése előtt a  termek, folyosók és mosdók folyamatosan fertőtlenítve lesznek.
 
Az érettségi vizsga végén a dolgozatok beadása csak egyesével történhet. Kérjük, hogy türelemmel várja ki a sorát. Ha beadta a dolgozatát, akkor haladéktalanul és amilyen gyorsan csak lehet kérjük hagyja el az iskola épületét maszkban. Kérjük, hogy az épület elhagyása után ne csoportosuljanak az iskola elött. 
 
A dolgozatok megtekintésének pontos körülményeiről az iskola honlapján adunk majd további tájékoztatást. 
 
Köszönettel,
a vizsgaszervezők

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036