RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 14. Péntek
Marcell, Maximilián
 

#dthpetrik második nap

#dthpetrik második napKedves Petrikesek!

A hét második napja egy facebook bejelentkezéssel kezdődött 8:30-kor. Ezután egy megbeszélésen mindenkit tájékoztattak a napi teendőkről. 9 órakor a görög partneriskolánknak tartott a stáb egy facebook live tudosítást. A közvetlen ezután következő programpont, a cégek bemutatóvideóinak bemutatása volt. Az első csapat 45 perces felkészülési időt kapott, majd 1 órás blokkokban váltották egymást a greenscreen szobában. A felvételek maximum 2,5 percesek lehetnek és a projekthét harmadik napján fog bemutatásra kerülni. Aki éppen nem a videót forgatta, az tovább dolgozott az androidos vagy webes projektjén.

A pedagógusok megbeszélést tartottak Arjana Blazic oktatási szakértővel a projektünkről és a projektalapú oktatás előnyeiről. Még délelőtt csinált a stáb egy újabb tudósítást az Újpesti partneriskolánknak. A HR mindeközben a napi motivációs mémeken dolgozott, és a csapatépítő játékot találták ki a mai napra. A barkóba természetesen ma sem maradhatott el, így a HR azt 10:45-kor el is indította. A diákok e-mailen kommunikáltak a megrendelőikkel, valamint SWOT analízist készítettek. 11:45-től 12:15-ig ebédszünet volt. Miután mindenki visszajött a szünetről a stáb megtartotta az utolsó facebook tudósítást egy olasz partneriskolánkkal. A HR megtartotta a napi csapatépítő programot. A mai feladat a kötélhúzás volt. A feladatban a stáb mindenkit megvert. A barkóbát senkinek sem sikerült kitalálnia, ezért a HR döntése alapján a jutalomként járó napi csokit a stáb kapta, amiért megnyerték a kötélhúzást. A napot egy facebook live bejelentkezéssel zártuk, valamint megint leírta rengeteg diák a véleményét a mai napról: 

"Tetszett, hogy a csapatok lelkesek voltak egész nap. Azon gondolkozom, hogy holnap milyen hasonló programot lehetne csinálni. A következő legjobb lépés lenne, hogy mindenki kitalálja a barkóbát."
 
"Tetszett, hogy szabadabb volt a nap. Jó volt a sajátosabb időbeosztás. Azon gondolkozom, hogy továbbfolytatom pár társammal az alkalmazást a projekthét után. A következő legjobb lépés lenne, ha mentorokkal tovább ötletelhetnénk."
 
"Tetszett, hogy sokat dolgozhattunk csapatban. Azon gondolkodok, hogy vajon mi lehetett a barkóba megoldás. A következő legjobb lépés az lenne, ha a HR-esek elmondanák nekünk a barkóba megfejtést."
 
"Tetszett, hogy nagyon barátságos a környezet. Azon gondolkozom, hogy hogyan folytatjuk a következő napot. A következő legjobb lépés lenne, ha továbbra is ilyen élvezetesen folytatnánk a projekthetet."
 
Irta: Apatini Julien és Horváth Szabolcs, HR
 
On the second day of the project week the students started with a Facebook live broadcast and teams were informed about their daily duty. They got to make a company preview video, they had 45 minutes to prepare it. In a 4 hour period, every group got the chance to make a greenbox promotional video, meanwhile they continued to make their Android and Website project. The video should at least be 2 and a half minutes long. it will be aired on Wednesday (10th of April). They had several other activities, too. The HR team made a couple of motivational, and humorous pictures to cheer up the students. Yet again there were group activites too, and an exciting game of barkochba, which occured at 10:45.
 
The staff sent a live report to the Greek, Italian and Hungarian partnerschools, then there was a trainer meeting with the teachers. The students communicated with the partner companies via e-mail and made a SWOT analysis. At 13:00 the groups participated in a tug of war.
 
We ended the day with a facebook live stream, wrapping up the events about what happened. In the end, everyone had to write an opinion about the results of the 2nd day of the project week, it had to include: Which part did they like the most, What are their opinions about the activities and how to make them more fun.
 
 
#dthpetrik második nap #dthpetrik második nap #dthpetrik második nap #dthpetrik második nap #dthpetrik második nap #dthpetrik második nap

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036