RSS Youtube Facebook "Több mint 130 éve az érték a mérték!"
2019. március 21. Csütörtök
Benedek, Napsugár
 
 • A merész vegyész

  A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

 • Gazdag, minőségi felszereltség

  Iskolai felszereltségünk, eszközparkunk irigylésre méltó! A legnagyobb vegyipari cégek mintalaborjaihoz hasonlóan diákjaink itt sem szenvednek semmiben sem hiányt! Ami a sikeres tanuláshoz szükséges, az nálunk biztosan megtalálható!

 • Petrik alapítvány

  http://www.petrik.hu/index.php/hu/aziskolarol/120-petrik-alapitvany Kérjük, hogy Ön is támogassa kiemelkedő sikereket elérő és szociálisan rászoruló tanulóinkat!

 • Akadálymentesen könnyebb...

  Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók támogatására.

Ez csak a március?!

Ez csak a március?!Kedves Diákok!

Nagyon sok esemény volt a március folyamán, így egy rövid összefoglalóval szeretnénk emlékezni a fontosabb programokra.

 

 

 

 

 

Mozgó Planetárium - Március 12.
A dátum  fontos, mert március 14. a „PÍ-nap”, így ez a hét a matematika-fizika munkaközösség hete volt az iskolában. Ennek kapcsán tartottunk egy fizika napot is, melyre ezt a mobil planetáriumot rendeltük meg. Ez körülbelül 500 diák számára biztosított aznap csillagászati előadásokat és interaktív élményeket. 

 
Interaktív Matematika verseny
80 tanuló 20 csapatban nevezett a TT-napi interaktív matematika versenyünkre!
 
Írinyi verseny
A Petrikes diákok közül 6 tanuló jutott tovább: Ecsedi Maja, Faragó Pál 9.a, Horváth Virág, Kajtor Katalin, Ordasi Attila 10.a, és Veres András 10. b osztályos tanulók.
Évek óta a Petrikben rendezzük a második fordulót.
A gyakorlati feladatokat dr. Stankovics Éva állította össze, az előkészítést az A épületben az alaplabor és az analitika labor vezetője  (Bozóki Judit, Fortuna Zsuzsanna) irányította.
A vegyész munkaközösség tagjai részt vettek a verseny felügyeletében, és javítási feladatokat láttak el.
Idén az I. a-b kategóriából 39 tanuló, a II. a-b kategóriából 41 tanuló, a c kategóriából 25 tanuló érkezett hozzánk.
 
Zrínyi Matematika verseny
 
Kémia OKTV döntő
 
Matematika OKTV döntő
Két diákunk a 12.D osztályból Shaltout Alex és Nagy Gergő bejutottak a matematika OKTV döntőjébe!!! Gratulálunk és sok sikert kívánunk a döntőben!
 
Legó Verseny
Iskolánk informatikus diákjai egy-egy csapatot alkotva első Lego megmérettetésükre mehettek Szolnokra. Nagyon kreatív feladatokat kellett megoldaniuk, mindenki élvezte a kihívást, a versenyzést. A Lego robotokkal a verseny előtt alig egy-két héttel korábban ismerkedhettek meg, rakhatták össze a versenyszabályzatnak megfelelő robotot. A csapataink nagyon lelkesek voltak, ügyesen oldották meg az akadálypályán való lavírozást, a sorompó vezérlést, az aknák megkeresését és a célba dobást is. Csak így tovább!
 
Petrik Nap
Március 28-án, hagyományosan a tavaszi szünet első napja előtt, megrendezésre került a Petrik Nap, ahol osztályok mérik össze tudásukat, kreativitásukat, sport teljesítményüket. Az idei eredményeket még nem tudjuk, de az első helyezett osztály díja most is egy szabadnap, melyet együtt tölthet az osztály!!!
 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036