RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. február 28. Péntek
Ákos, Bátor
 
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

Honvédelmi Verseny

Honvédelmi VersenyHonvédelmi Verseny

2014-ben már másodszor voltunk Honvédelmi versenyen! Az első verseny még az előző tanévben volt, válogatott csapattal indultunk. A válogatás alapja elméleti földrajzi és gyakorlati feladatok voltak. Így az akkori 9.B és 10.B vegyes csapata indult egy szeles áprilisi napon Szentendrére, a Honvédelmi Akadémiára, lelkesen! A versenyszámok között volt gránátdobás, váltófutás egy 3-4 kilós gumi gépfegyverrel, tájékozódó futás, lövészet és földrajzi, történelmi feladatok. A mi csapatunk nagyon élvezte a versenyt, és az eredményhirdetéskor boldogan vonultunk ki, mint Budapest 3. legjobb csapata! Ezek után ősszel azonnal jelentkeztünk a verseny-felhívásra! Most nem volt előzetes válogató verseny, így osztálycsapatok jelentkeztek, de csak az egyik indulhatott a versenyen, sajnos! A feladatok hasonlóak voltak, mint korábban, jobban teljesítettünk mint korábban, de a többiek is jobban felkészültek, így most a 8. helyet sikerült elhoznunk.

Bővebben: Honvédelmi Verseny

Nyert a röplabda csapatunk

Nyert a röplabda csapatunkKedves Tanárok és Diákok!

Az iskola fiú röplabda csapata a diákolimpia budapesti bajnokságát 21 induló csapatból megnyerte és továbbjutott az országos döntőbe.

Köszönjük Kállóné Husi Zsuzsa felkészítő tanár munkáját.

Mellékletek:
Fájl letöltése (oklevel_fiu_roplapda.pdf)oklevel_fiu_roplapda.pdf[ ]

Bővebben: Nyert a röplabda csapatunk

Sakkverseny

SakkversenyKedves Tanárok és Diákok!

2015. április 2-4-ig Miskolc adott otthont a sakk Diákolimpia Országos Döntőjének. 498 versenyző 6 korcsoportban versenyzett a bajnoki címért és helyezésekért.
 
Iskolánkat Tóth Olívia 12.a osztályos tanuló képviselte a rangos megmérettetésen. Az eredmény 2. helyezés, és nem mellékesen 10 többletpont a felvételin!
 
Gratulálunk a kiváló teljesítményéhez!
 

Strandröplabda - I. hely

Strandröplabda - I. helyGratulálunk a Röplabdásoknak!

2015. szeptember 16-án bonyolították az őszi strandröplabda tornát. Az időjárás kedvezett, így a megjelent 10 csapat jókedvűen melegíthetett a rendelkezésre álló 8 pályán. Először a Tanár-Diák kategóriát bonyolították le. A vegyes négyes kategóriában 7 intézmény, 10 csapatának, közel 50 diákja versenget az érmekért. A Petrik három csapattal képviselte iskolánk színeit.

 

 
 

Bővebben: Strandröplabda - I. hely

Petrikes Lányok - Gyurta Dániel

Petrikes Lányok - Gyurta Dániel

Petrikes lányok Gyurta Dániellel fotózkodtak.

Sportos iskolák

Sportos iskolákMi is sportos Iskola vagyunk!

A főváros negyven olyan általános és középiskoláját díjazta a Budapesti Diáksport Szövetség, amely aktívan kiveszi a részét a diákolimpiai életből. Az intézmények olyan volt tanulóiktól vehették át az elismerést, mint dr. Kamuti Jenő, Kásás Tamás, dr. Nébald György.

 

 

Bővebben: Sportos iskolák

Jótékonysági futás - Városliget

Jótékonysági futás - VárosligetKedves Diákok és Kollégák! 

2016. június 2-án jótékonysági futás lesz a Városligetben 14 órától!

Az egyik petrikes tanuló testvére leukémiás, a szülőknek steril szobát kell kialakítani a gyógyulás érdekében. A Magyar Korcsolyázó Szövetség felhívásához csatlakozunk ezzel a futással. Nevezési díj nincs, mindenki annyit dob  a ládába amennyit tud vagy szeretne. A befolyt összeget a Szövetség képviselőjének adjuk át!

Segítsünk nekik!

 

 

 

Nemzetközi Iskolasport Szövetség úszó világbajnokság

Nemzetközi Iskolasport Szövetség úszó világbajnokságKedves Diákok!

17 ország mintegy 300 diákja küzdött meg a dobogós helyekért a Nemzetközi Iskolasport Szövetség úszó világbajnokságán 2017 04.21-25-e között.
 
A budapesti Tüske Uszodakomplexumban zajló verseny házigazdája a Magyar Diáksport Szövetség volt. Hazánkat a válogatott csapattagok mellett két iskolai csapati képviselte. Iskolánk több mint 40 önkéntessel vett részt az eseményen.

Bővebben: Nemzetközi Iskolasport Szövetség úszó világbajnokság

Kézilabda bajnokság - Ezüstérem

Kézilabda bajnokság - EzüstéremKedves Diákok és Tanárok!

Iskolánk fiú csapata sportszerű és nagyszerű játékukkal ezüst érmet nyertek a zuglói középiskolák között zajló kézilabda bajnokságban.
 
Gratulálunk nekik!
 

Streetball ezüstérem

Streetball ezüstéremKedves Kollégák és Diákok!

Iskolánk leány kosárlabda csapata nagyszerű játékkal, ezüstérmet nyert a zuglói középiskolák között zajló streetball  bajnokságon.Gratulálunk nekik!

Budapesti ügyességi Csapatbajnokság

Budapesti ügyességi CsapatbajnokságKedves Kollégák és Diákok!

Budapesti ügyességi Csapatbajnokság:fiúk súlylökés,és diszkoszvetés aranyérem, távoligrás bronz érem, lány súlylökés arany.

A sporteseményről a galériában tekinthető meg nehány kép.

Bővebben: Budapesti ügyességi Csapatbajnokság

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036