RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. június 4. Csütörtök
Bulcsú
Pedagógus nap
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

Nívódíjat kapott a Petrik

Nívódíjat kapott a PetrikNívódíjat kapott a Petrik!

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott két 14. kerületi iskola. A Mozgásjavító Általános Iskola A szülők partnerek című Comenius projektjével, a Petrik Lajos Szakközépiskola Játsszunk kémiát! című Leonardo projektjével nyerte el a rangos elismerést.

Bővebben: Nívódíjat kapott a Petrik

Vízkvíz díjkiosztó

Vízkvíz díjkiosztóGratulálunk a 12.C osztálynak!

 Iskolánk 12.C osztályos tanulói 2013. június 5-én átvették a "Múltunk és jövőnk a víz" című kampány keretében lezajlott Vízkvíz játékban elért első helyezés díját. Díjuk egy osztálykirándulás.

Bővebben: Vízkvíz díjkiosztó

Bárczy István díj

Bárczy István díjBárczy István díjat kapott Hudacsek Lászlóné, a Petrik Lajos Szakközépiskola igazgatója

Hudacsek Lászlónét, a Petrik Lajos Szakközépiskola igazgatója Bárczy István-díjjal jutalmazták június 13-án pedagógusnap alkalmából, a Fővárosi Önkormányzat Városház utcai épületében rendezett ünnepségen.

A Bárczy István Díj 2009. óta adományozható a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

Bővebben: Bárczy István díj

Pro Progressio Díj

Pro Progressio DíjTóth Edina, iskolánk egyik tanára Pro Progressio díjat kapott

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő közhasznú Pro Progressio Alapítvány 2013-ban ötödik alkalommal hirdette meg középiskolák részére a műszaki és természettudományi tárgyak oktatásának támogatására, valamint az ezeket a tárgyakat oktató pedagógusok elismerésére szóló pályázatát.

Az alapítvány olyan rendezvények – szakkörök, előadások, tanulmányi versenyek – támogatását tűzte ki célul, amelyek ötletes megoldásokat javasolnak a műszaki-természettudományi terület iránti érdeklődés felkeltésére.

A tanároknak szóló elismerés azokat a pedagógusokat jutalmazza ösztöndíjjal, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit matematika, fizika, kémia, biológia, informatika tantárgyakból, s érettségi után a Műegyetemen folytatják tanulmányaikat.

Bővebben: Pro Progressio Díj

Magyar Kémia Oktatásért díj

Magyar Kémia Oktatásért díjIskolánk igazgató helyettese, Baranyiné C. Veres Anna "Magyar Kémia Oktatásért" díjat kapott

2013. november 5-én, tizenötödik alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Kémia Oktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 1999-ben alapított általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását.
 
"A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért" kuratóriuma a díjazottakat idén is azok közül a jelöltek közül választotta ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken.

Bővebben: Magyar Kémia Oktatásért díj

A véradó mozgalomért Díj

A véradó mozgalomért Díj

Kiss Jolán, iskolánk tanára a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságától A Véradó Mozgalom érdekében végzett kimagasló szervező munkájáért ezüst emlékérmet kapott.

Gratulálunk!

Mellékletek:
Fájl letöltése (Kiss_Jolan_emleklap.pdf)Kiss_Jolan_emleklap.pdf[ ]

Bővebben: A véradó mozgalomért Díj

Angol nyelvi verserny

Angol nyelvi versernyKedves tanárok és diákok!

A fővárosi szakközépiskolák számára megrendezésre került READ, WRITE ....AND PERFORM angol nyelvi versenyen iskolánk 10.B osztályos csapata II. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Kolnhófer Petra, Bődi istván, Tuba László
Felkészítő tanár: B. Tóth Katalin

Szép teljesítményükhöz gratulálunk!

Bővebben: Angol nyelvi verserny

Nyelvi vetélkedő

Nyelvi vetélkedőKedves Tanárok és Diákok!

A Terézvárosi Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola szervezésében a fővárosi szakközépiskolák számára megrendezésre került vetélkedőn iskolánk 10.B osztályos csapata III. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Bődi istván, Tuba László, Zsignár-Nagy Barnabás

Szép teljesítményükhöz gratulálunk!

Bővebben: Nyelvi vetélkedő

Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezés

Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezésKedves Tanárok és Diákok!

1991-től kezdődően minden évben kiosztják a tudósok között a ”víz Nobel-díjának” is nevezett Stockholmi Víz Díjat. Közel húsz esztendeje a víz témában végzett kutatások alapján a középiskolás korosztályban is értékelnek; ez a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj.

Mellékletek:
Fájl letöltése (Water Budget.pdf)Water Budget.pdf[ ]

Bővebben: Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezés

Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévben

Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévbenKedves Tanárok és Diákok!

Fizika verseny a Petrik Napon: Ujvári Bence 11.b osztályos tanuló lett az első

Sas Elemér Fizikaverseny március 19 Kazincbarcika: távcsövet kellett készíteni. amivel le kellett tudni olvasni 30 m-ről egy óra által mutatott időt.

Bővebben: Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévben

Jó Sportoló, Jó Tanuló Díj

Jó Sportoló, Jó Tanuló DíjKedves Diákok és Tanárok!

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata ebben az évben is pályázatot írt ki fiatal zuglói sportolók és jól sportoló, jól tanuló diákok támogatására.
 
A Jó Sportoló, Jó Tanuló Díj kategóriának egyik nyertese Holub Boglárka, 12.A osztályos tanuló lett.
 
Gratulálunk Holub Boglárkának sikeres eredményéhez!

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036