RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. június 4. Csütörtök
Bulcsú
Pedagógus nap
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

Petrikes fizika siker Szegeden

Petrikes fizika siker SzegedenKedves Petrikesek!

Iskolánkból Ódé Bence Levente a 9. KNY-ből és Varga Szabolcs az Újpesti Műszaki Szakgimnáziumból közösen nevezett a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja által meghirdetett általános-, és középiskolás diákok számára szóló, a „Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak” keretein belül rendezett fizika versenyre. Felkészítő tanáruk Kovács Olivér volt.
 
A verseny - amelyet idén Telkes Mária emlékére rendeztek - első három fordulójában érdekes nyílt végű kísérleteket kellett elvégezniük, és dokumentálva beküldeniük a szervezőknek. Ezen kísérletek zöme többféleképpen magyarázható, számít a kreativitás, és a fizikai-kémiai tudás komplex módón történő átlátása. Ezen diákjaink kiemelkedően teljesítettek, így alkalmuk nyílt részt venni a döntő fordulón Szegeden, ahol a verseny összes résztvevője előtt mutathatták be egyik kísérletüket.
 
A középiskolai kategóriában iskolánk csapata a szegedi döntőben az előkelő 2. helyezést érte el a zsűri döntése alapján. Az országos döntő két napos volt, így alkalmuk volt megismerni Szeged városát, és a Szegedi Tudományegyetemet. 
 
A verseny honlapján megtekinthető a kiírás és az eredményhirdetés is: 
http://titan.physx.u-szeged.hu/modszertan/jatsszunk_fizikat.html
 
Gratulálunk a résztvevő diákoknak és a felkészítő tanáruknak!
 
Petrikes fizika siker Szegeden

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036