RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 9. Vasárnap
Emőd
 
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

HOA menjek?

HOA menjek?Kedves Diáktarsaim!

 
A mai nap folyamán (2013. november 12, kedd) a "HOA menjek?" szervezése keretében, ellátogattunk a TATA Consultancy Services épületébe.
 
Kicsit izgultunk, hogy milyen lesz ez az egész, mindenki arra gondolt, hogy csak szaknyelvi angollal fog ott megérteni bármit is.De az egész csoport meglepődött, hogy pontosan az ellenkezője bizonyosodott be. Az ott dolgozó hölgyek, (Nagyon csinosak és fiatalok) valamint a jó kiállású urak igazán izgalmas és szórakoztató, de egyben tanulságos előadást prezentáltak. Rendkívül laza és barátságos hangulatban telt az idő.
 
A legelején felvázolták a cég profilját, érdekeltségeit és bemutatták a fejvadász cégek működését is.
 
Szórakoztató csapatmunkával mértek fel bennünket, majd pár mondatban kiértékelték a csapatban nyújtott teljesítményünket, valamint kitértek az egyéni adottságainkra és lehetőségeinkre is.
 
Megmutatták nekünk a cég "Data room" szerver szobáját is. Ide a biometrikus ajtó kinyitása után sietve kellett bemennünk, hogy a szoba hőmérséklete ne emelkedjen, illetve hogy az ajtóba épített riasztó rendszer ne induljon be.
 
A terem egy álpadlózaton volt elhelyezve.  Alulról légbefúvó ventillátorok, felülről pedig elszívók voltak elhelyezve. 
 
Itt bemutatták nekünk az általuk használt informatikai (IT) eszközöket és rendszereket. Természetesen ezek angol nyelven kerültek bemutatásra, de nagyon jól követhető és érthetőek voltak.
 
Mindent összevetve nagyon érdekes és tanulságos kirándulásban volt részünk. Senki nem érezte úgy, hogy haszontalan időtöltés lett volna. Mindenkinek ajánlani tudjuk, aki ebben a szakmában komoly szerepet szeretne betölteni.
 
14/S: Linszki Tamás, Bratkovics Gábor, Venczel Tamás, Tötök István, Vágó Csaba, Almási Gergely, Almási Bálint, Trója Attila, Puskás László
 
Köszönjük Majer Zoltán tanár úrnak a szervezést és lebonyolítást.
 
Képekért látogass el galéránkba!

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036