RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 9. Vasárnap
Emőd
 
 • Digitális Témahét

 • eTwinning iskola lettünk

 • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

 • Projektjeink

 • A merész vegyész

  A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

Látogatás a Tatánál

Látogatás a TatánálLátogatás a Tatánál

Számomra nagyon nagy élmény volt részt venni a programon ugyanis olyan dolgokat láthattunk melyek teljes mértékben a szakmába vág, és nagyon hasznos lehet a további tanulmányok során. A nap elején rövid cégbemutatás következett ahol kiderült, hogy igen komoly fejvadász cégek is jelen vannak. A jelen lévő diákokat ezután csoportra osztották egy feladat erejéig.

A project munka során ők figyelték meg a csapatokat, hogy ki hogyan tud együttműködni egy olyan élethelyzetben ahol senki nem igazán ismerte a másikat. A nap végén értékelték a munkát és mindenkinek mondtak pár szót a csapatban betöltött szerepéről és, hogy mire figyeljen a való életben valamint természetesen lehetett további kérdéseket is feltenni. Ezután meglátogattuk a cég szerverszobáját, ami igen komoly technológiával volt felszerelve ennek köszönhetően láthattuk a suliban tanult dolgok felépítését élőben is.   A pénzügyi osztály látogatásánál felhívták a figyelmet az idegen nyelv használatára ugyanis ma már szinte elengedhetetlen főleg egy informatikát tanuló diák számára. Több részlegét is meglátogattuk a cégnek többek közt a pénzügyi osztályt ahol rengeteg nemzetiségből érkezett ember dolgozott nem véletlen, hiszen szükség van a cégnél a minél ritkábban beszélt nyelvek ismerőire. Természetesen az angol nyelv az alap melyet mindenki megért, és amivel kommunikálnak. Ebből adódik, hogy a nap folyamán szinte minden angol nyelven zajlott szemléltetve a valós élethelyzetet egy ilyen cégnél. A nap vége jó tanácsokkal és ajándékcsomaggal zárult valamint a fejvadász cégektől rengeteg elérhetőséget kaptunk, ha esetleg segítségre szorulnánk munkakeresés terén.

 
Hogy miért gyere el jövőre?
 • Kipróbálhatod magad csapatban
 • A cég által betekintést nyerhetsz rengeteg részlegbe 
 • Visszajelzést kaphatsz előnyeidről és hátrányaidról
 • Megtapasztalhatod, milyen feltételekkel dolgozhatsz egy ilyen cégnél
 • Segítséget kaphatsz munkaszerzés terén a suli után
Képekért látogass el galéránkba!

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036