RSS Youtube Facebook "Több mint 130 éve az érték a mérték!"
2019. május 21. Kedd
Konstantin
 

A programozás hetének innovatív iskolája

A programozás hetének innovatív iskolájaKedves Diákok és Kollégák!

Nagy büszkeséggel értesítünk Titeket, hogy a #petrikcodeweek során készített Petrikes pályázat eredményeként iskolánk megkapta "A programozás hetének innovatív iskolája" címet.
 
Bár nem jutottunk be a díjazott intézmények közé, nagy elismerés hogy az első alkalommal résztvevő iskolaként ilyen elismerésben részesültünk.

Véradás - Oklevél

Véradás - OklevélKedves Tanárok és Diákok!

Kiss Jolán tanárnő 2017. december 11-én részt vett egy Véradó ünnepségen. 

"A Budapesti Vöröskereszt meghívott a véradó ünnepségre, amelyen értékelték az előző évi munkát. Mivel az őszi véradáson is 44 véradó volt, és a tavaszi napon is sokan voltak, megköszönték, hogy támogatom a véradást. Az iskola tanulói és az osztályfőnökök, valamint az iskolavezetés nélkül ez nem menne. Örülök, hogy észrevették, hogy elkísérem a diákokat a véradásra és segítem őket. Nem az elismerésért csinálom, de azért jól esik, ha megdicsérnek. Nagy örömömre volt egy véradó, aki 70 véradáson is túl volt- és az én legelső osztályomba járt - 1980-ban érettségizett: Pajor László. Odajött hozzám az ünnepség után, és megtudtam, hogy még mindig a szakmában dolgozik és az iskoláról kellemes emlékeket őriz."

Mellékletek:
Fájl letöltése (oklevelKissJolan.pdf)oklevelKissJolan.pdf[ ]

Bővebben: Véradás - Oklevél

Angol nyelvi verserny

Angol nyelvi versernyKedves tanárok és diákok!

A fővárosi szakközépiskolák számára megrendezésre került READ, WRITE ....AND PERFORM angol nyelvi versenyen iskolánk 10.B osztályos csapata II. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Kolnhófer Petra, Bődi istván, Tuba László
Felkészítő tanár: B. Tóth Katalin

Szép teljesítményükhöz gratulálunk!

Bővebben: Angol nyelvi verserny

Jó Sportoló, Jó Tanuló Díj

Jó Sportoló, Jó Tanuló DíjKedves Diákok és Tanárok!

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata ebben az évben is pályázatot írt ki fiatal zuglói sportolók és jól sportoló, jól tanuló diákok támogatására.
 
A Jó Sportoló, Jó Tanuló Díj kategóriának egyik nyertese Holub Boglárka, 12.A osztályos tanuló lett.
 
Gratulálunk Holub Boglárkának sikeres eredményéhez!

A véradó mozgalomért Díj

A véradó mozgalomért Díj

Kiss Jolán, iskolánk tanára a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságától A Véradó Mozgalom érdekében végzett kimagasló szervező munkájáért ezüst emlékérmet kapott.

Gratulálunk!

Mellékletek:
Fájl letöltése (Kiss_Jolan_emleklap.pdf)Kiss_Jolan_emleklap.pdf[ ]

Bővebben: A véradó mozgalomért Díj

Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévben

Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévbenKedves Tanárok és Diákok!

Fizika verseny a Petrik Napon: Ujvári Bence 11.b osztályos tanuló lett az első

Sas Elemér Fizikaverseny március 19 Kazincbarcika: távcsövet kellett készíteni. amivel le kellett tudni olvasni 30 m-ről egy óra által mutatott időt.

Bővebben: Fizika versenyek a 2014-2015-ös tanévben

Magyar Kémia Oktatásért díj

Magyar Kémia Oktatásért díjIskolánk igazgató helyettese, Baranyiné C. Veres Anna "Magyar Kémia Oktatásért" díjat kapott

2013. november 5-én, tizenötödik alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Kémia Oktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 1999-ben alapított általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását.
 
"A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért" kuratóriuma a díjazottakat idén is azok közül a jelöltek közül választotta ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken.

Bővebben: Magyar Kémia Oktatásért díj

Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezés

Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezésKedves Tanárok és Diákok!

1991-től kezdődően minden évben kiosztják a tudósok között a ”víz Nobel-díjának” is nevezett Stockholmi Víz Díjat. Közel húsz esztendeje a víz témában végzett kutatások alapján a középiskolás korosztályban is értékelnek; ez a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj.

Mellékletek:
Fájl letöltése (Water Budget.pdf)Water Budget.pdf[ ]

Bővebben: Stockholm Junior Water Prize- harmadik helyezés

Pro Progressio Díj

Pro Progressio DíjTóth Edina, iskolánk egyik tanára Pro Progressio díjat kapott

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő közhasznú Pro Progressio Alapítvány 2013-ban ötödik alkalommal hirdette meg középiskolák részére a műszaki és természettudományi tárgyak oktatásának támogatására, valamint az ezeket a tárgyakat oktató pedagógusok elismerésére szóló pályázatát.

Az alapítvány olyan rendezvények – szakkörök, előadások, tanulmányi versenyek – támogatását tűzte ki célul, amelyek ötletes megoldásokat javasolnak a műszaki-természettudományi terület iránti érdeklődés felkeltésére.

A tanároknak szóló elismerés azokat a pedagógusokat jutalmazza ösztöndíjjal, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit matematika, fizika, kémia, biológia, informatika tantárgyakból, s érettségi után a Műegyetemen folytatják tanulmányaikat.

Bővebben: Pro Progressio Díj

Nyelvi vetélkedő

Nyelvi vetélkedőKedves Tanárok és Diákok!

A Terézvárosi Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola szervezésében a fővárosi szakközépiskolák számára megrendezésre került vetélkedőn iskolánk 10.B osztályos csapata III. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Bődi istván, Tuba László, Zsignár-Nagy Barnabás

Szép teljesítményükhöz gratulálunk!

Bővebben: Nyelvi vetélkedő

Bárczy István díj

Bárczy István díjBárczy István díjat kapott Hudacsek Lászlóné, a Petrik Lajos Szakközépiskola igazgatója

Hudacsek Lászlónét, a Petrik Lajos Szakközépiskola igazgatója Bárczy István-díjjal jutalmazták június 13-án pedagógusnap alkalmából, a Fővárosi Önkormányzat Városház utcai épületében rendezett ünnepségen.

A Bárczy István Díj 2009. óta adományozható a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

Bővebben: Bárczy István díj

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036