RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. január 28. Kedd
Károly, Karola
 

Read, Write and Perform Verseny

Read, Write and Perform VersenyKedves Petrikesek!

December 13-án, pénteken ismételten megrendezésre került az angol nyelvű Read, Write and Perform verseny az Oxford University Press támogatásával a Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Iskolánkból a 9. NY, 9. KNY és 9. E osztályok képviseltették magukat összesen 5 csapattal. A rangos mezőnyben, amelyben 30 csapat vett részt kettő kategóriában az egyik 9. NY-es csapat - Roboz Péter, Jenei Roland, Vágó Katalin és Varga Dávid részvételével 4. helyezést ért el, felkészítő tanár Bende Gyöngyi Zsuzsanna és 9. KNY-es csapat Fekete Dóra, Székely Elina és Pauolvszky Gergő részvételével 6. helyezést ért el, felkészítő tanárok Sárközi-Paulik Brigitta és Bende Gyöngyi Zsuzsanna.

Gratulálunk az összes csapatnak a szép szereplésért.

Bővebben: Read, Write and Perform Verseny

Szavalóverseny

SzavalóversenyKedves Petrikesek!

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziuma immár 14. alkalommal hirdette meg a hagyományos Erzsébet Napok kulturális fesztivál keretein belül megtartott fővárosi szavalóversenyét.
 
Az idei verseny témája: “Minden, ami nem kötelező”
 
 
A jelentkezőknek egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk a megadott témában. A magyar irodalom klasszikus és kortárs alkotásaiból válogathattak a versenyzők.
 

Bővebben: Szavalóverseny

Budapesti Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny 2019

Budapesti Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny 2019Kedves Petrikesek!

Iskolán tanulói 2019 március 17-én a Budapesti Ifjúsági Katasztrófaversenyen vettek részt. A csapat középiskolai kategóriában 23 csapatból a 10. helyet szerezte meg. Honvédelmi külön számban a közel 40 csapatból harmadik helyezett lett.

 
 
 

Bővebben: Budapesti Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny 2019

Országos eTwinning verseny 1. helyezés

Országos eTwinning verseny 1. helyezésKedves Petrikesek!

Iskolánk Epic Petrick csapata az országos eTwinning versenyen 1. helyezést ért el középiskola kategóriában. A versenyre a 26 jelentkező csapatból 11-et választottak ki, majd a bemutatók és a projektek tartalma alapján szakmai zsűri döntött az eredményről. Gratulálunk a 2/14S osztály csapatának, sikerült  a tavalyi győzelmünket megismételnünk!

 

Bővebben: Országos eTwinning verseny 1. helyezés

Kardvívás Országos döntő

Kardvívás Országos döntőKedves Petrikesek!

Vívó Diákolimpia Országos Döntőn a BOK csarnokban kardvivásban Svàb Zoltán 6. helyezést ért el.

Bővebben: Kardvívás Országos döntő

Petrikes bronzérem a Nemzetközi Kémiai Tornán

 Petrikes bronzérem a Nemzetközi Kémiai TornánKedves Diákok!

Iskolánk tanulója is részese a nemzetközi magyar sikernek! Varga Zsombor (tavalyi 12.A) a Hungarian Team Green tagjaként megszerezte második bronzérmét a Moszkvában rendezett Nemzetközi Kémiai Tornán (IChTo). A csapat többi tagja: Buzafalvi Dénes, Almási Balázs, Gellér Blanka, Győrfi Sára és Kovács Gergő.

 

Bővebben:  Petrikes bronzérem a Nemzetközi Kémiai Tornán

Petrikes fizika siker Szegeden

Petrikes fizika siker SzegedenKedves Petrikesek!

Iskolánkból Ódé Bence Levente a 9. KNY-ből és Varga Szabolcs az Újpesti Műszaki Szakgimnáziumból közösen nevezett a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja által meghirdetett általános-, és középiskolás diákok számára szóló, a „Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak” keretein belül rendezett fizika versenyre. Felkészítő tanáruk Kovács Olivér volt.
 

Bővebben: Petrikes fizika siker Szegeden

Siker a nemzetközi középiskolai tesztversenyen

Siker a nemzetközi középiskolai tesztversenyenKedves Petrikesek!

Évente 5-8 ország vesz részt a „Secondary school competition” nevű középiskolás kémia tesztversenyen, amelyet az ECTN felsőoktatási kémiai szervezet rendez.

 
A haza válogató szép eredményei közül (ide kaphatok egy linket a táblázathoz) kiemelkedik Kajtor Katalin teljesítménye, aki egyedüli lányként helyet szerzett a nemzetközi fordulón szereplő 5 fős magyar csapatban.
 
A nemzetközi fordulóra április 5-én került sor, ahol a General Chemistry 1 kategórában újabb sikert könyvelhettünk el. Gratulálunk Kajtor Katalinnak az elért nemzetközi 3. helyezésért.
 

Bővebben: Siker a nemzetközi középiskolai tesztversenyen

Diákolimpiai siker!

Diákolimpiai siker!Kedves Petrikesek!

A lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntőjén 2019.04.11-én Kisteleken.
 
Egyéni: 3. helyezett Ézsiás Zsófia 10.c
Csapat : 3 helyezett Ézsiás Zsófia 10.c, Horváth Lilla 10.c és Laczkó Tímea 10.c

Bővebben: Diákolimpiai siker!

Komplex Verseny

Komplex VersenyKedves Petrikesek!

Április 25-én az EGIS Látogatóközpontjában rendeztük a Komplex Verseny döntőjét, ahol környezetvédő és vegyész szakmacsoportban négy iskola 11. évfolyamos tanulói mérték össze tudásukat. Mindkét szakmacsoportban Petrikes diákok szerezték meg az első három helyezést.

Környezetvédők: 1. Urbán Balázs 2. Kassai Csaba 3. Ézsiás Gergely
Vegyészek: 1. Horváth Virág 2. Ordasi Attila 3. Kajtor Katalin
 
Gratulálunk a nyerteseknek!

Bővebben: Komplex Verseny

Hatalmas siker a Diákra Hangolva tehetségkutató versenyen

Hatalmas siker a Diákra Hangolva tehetségkutató versenyenKedves Petrikesek!

A Diákra Hangolva 2019 fővárosi tehetségkutató versenyen vers- és prózamondó kategóriában Oláh Dániel, 12.D osztályos tanuló 1., Szabó Máté, 12.C osztályos tanuló 3. helyezést ért el.
Gratulálunk a csodálatos eredményhez!
 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036