RSS Youtube Facebook "Több mint 130 éve az érték a mérték!"
2019. április 23. Kedd
Béla
 

Erasmus+ FuturE+ konferencia Bukarestben

Erasmus+ FuturE+ konferencia BukarestbenKedves Tanárok és Diákok!

2019. március 12-15. között került megrendezésre Bukarestben, Romániában a FuturE+ nemzetközi konferencia, amely az Erasmus+ program 2020-2027 közötti időszakának fő feladatairól szólt. A 23 országból érkezett 140 résztvevő megfogalmazott és elfogadott egy Javaslati dokumentumot, amelyet eljuttatnak az Európai Bizottságnak, amely a benne foglaltakat figyelembe fogja venni a program jövőjének meghatározásakor.

 

Iskolánk meghívást kapott a konferenciára, így a magyarországi szakgimnáziumok közül egyedüliként volt alkalma elmondani a véleményét és beleszólni az Erasmus+ program jövőjébe. Iskolánkat a konferencián az intézményünkben zajló Erasmus+ projektek koordinátora, Szolnok Ádám tanár úr képviselte.

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztálybanKedves Diákok és Tanárok!

2019. januárjától 2019. júniusáig iskolánk részt vesz a European Schoolnet európai szintű programjában (Europeana DSI-4 project). A European Schoolnet egy olyan nonprofit szervezet, mely Brüsszelben található és 34 európai ország oktatási minisztériumaiból áll. A Europeana DSI-4 project egy olyan, Európai Unió által finanszírozott kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális örökség fontosságára és megőrzésére az oktatási folyamatokban.

Bővebben: Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Határtalanul - nagyenyedi iskola

Határtalanul - nagyenyedi iskolaKedves Tanárok és Diákok!

A Határtalanul Pályázat kapcsán május 17 és 21-e között az iskolánk vendégei lesznek a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és Gimnázium tanárai és diákjai. Az iskolánk diákjai is elkísérik felfedező útjukon az erdélyi diákokat.  
 
2017. Szeptemberben a mi iskolánk látogatta meg az erdélyi iskolát és erről egy kis blog is készült, amiben megtekinthetitek, hogy merre jártunk és mennyi csodát láttunk. Ennek a folytatása készül el a következőkben. Itt található a blog.
 
Március 18-án a 7. órában egy kis előadással is készültek, amelynek a plakátját mellékeltem. Nagy szeretettel várunk mindenkit az előadásra. 
 
Hírekkel még a későbbiekben jelentkezünk. 
Szervezők: Bende Gyöngyi tanárnő és Latabár Endre tanár úr  
 
Mellékletek:
Fájl letöltése (nagyidai_plakat.jpg)nagyidai_plakat.jpg[ ]

Erasmus+ Horvátország

Erasmus+ HorvátországKedves Tanárok és Diákok!

2018. október 1-5. között zajlott az iskolánkban futó Erasmus+ Our Common European Tale projektjének 4. nemzetközi találkozója a horvátországi Eszéken. Iskolánkat Bodor Alexandra (11.A) és Sándor Erzsébet (12.C) képviselték. Kísérőtanáriak Demkó Erika, Farkas Erika és Szolnok Ádám voltak. A találkozóról készült képeket a projekt honlapján találhattok: https://www.our-common-european-tale.com/photos/

Our Common European Tale - Magyar népmesék

Our Common European Tale - Magyar népmesékKedves Tanárok és Diákok!

Az iskolánkban zajló Erasmus+ "Our Common European Tale" projektjében dolgozó diákok és tanáraik 2018. április 16-án látogatást tettek a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol 8. osztályos diákoknak tartottak foglalkozást a magyar népmesékről.

A foglalkozáson a diákok megismerkedtek a projekttel, angolul néztek magyar népmeséket, majd a látottak alapján, csoportokban kiselőadásokat tartottak angol nyelven. A foglalkozáson készült képeket a projekt honlapjára kattintva nézhetitek meg.

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozó

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozóKedves Tanárok és Diákok!

A Határtalanul Pályázat kapcsán május 17 és 21-e között az iskolánk vendégei voltak a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és Gimnázium tanárai és diákjai. 

Egy kis blog is készült, amiben megtekinthetitek, hogy merre jártunk és mennyi mindent láttak és láttunk azalatt az idő alatt ameddig a látogatás tartott. Itt található a blog – 
 
Március 18-án a 7. órában egy kis előadással is készültek. Két interjú is készült a pályázattal kapcsolatban, amelyet a továbbiakban megnézhettek. https://www.youtube.com/watch?v=yGhfiniqfGM
 
Köszönjük, hogy eddig is követtetek bennünket

Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally Aware

Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally AwareKedves Diákok és Tanárok!

Iskolánk 2018. április 11-13 között bekapcsolódott a Digitális Témahét elnevezésű programsorozatba, mely során egy, IKT eszközökkel támogatott és több tantárgyat átölelő projekten dolgoztak az 1/13S és 1/13R osztály tanulói. 

A projektünk címe Be Digitally Aware, ahol 4 csapat 4 különböző technológiával kapcsolatos témában készített weboldalakat (sexting, videójátékok hatása a gyerekekre, online vs. valódi élet, használjanak-e a gyerekek kütyüket) és oldott meg feladatokat.  Az első napon készítettünk Venn diagrammot, megalakultak a csapatok, jogtiszta anyagokat gyűjtöttek a weboldalakhoz.  Ide olyan egyéb, a projekt során készült produktumok is felkerültek, mint gondolattérkép, szófelhő, képregény, vagy videó az adott témában.
 

Bővebben: Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally Aware

Innovatív Pedagógus díj

Innovatív Pedagógus díjKedves Diákok és Tanárok!

Iskolánk angoltanára, Tóth Éva a 2018. május 18-n megrendezett II. eTrend konferencián Digitális Témahét Innovatív Pedagógus díjat vehetett át az 1/13S és 1/13R technikus osztályokkal készített Be Digitally Aware projektünkért. Az idei témahéten közel ezer iskola mintegy 3 ezer projekten dolgozott a témahét során, így büszkén mondhatjuk, hogy sikerült kiemelkedőt alkotnunk.

 
Ezúton köszönjük mindenki munkáját, aki segített minket a témahét alatt.
 
A díjazottak listája és a végeredmény itt olvasható:

Jövő héten Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally Aware

Jövő héten Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally AwareKedves Diákok!

Iskolánk 2018. április 11-13 között bekapcsolódik a Digitális Témahét elnevezésű programsorozatba, mely során egy, IKT eszközökkel támogatott és több tantárgyat átölelő projektet készítenek az 1/13S osztály tanulói.

 
A Digitális Témahét alatt szeretnénk a munkánkat nemzetközi szintre emelni, így várunk mindenkit szeretettel április 11-13 között 13:00 órakor a Twitteren egy rövid angol nyelvű nemzetközi Twitter chatre, ahol a technológiával kapcsolatos félelelmeinkről, mindennapos használati szokásainkról beszélgetünk, valamint kérdéseket tudtok feltenni a résztvevő diákoknak. #digitalistemahet #dthpetrik
 

Bővebben: Jövő héten Digitális Témahét a Petrikben: Be Digitally Aware

Our Common European Tale" dániai találkozó

Our Common European TaleKedves Tanárok és Diákok!

2018. április 30. és május 4. között zajlott az iskolánkban futó Erasmus+ "Our Common European Tale" című projektjének harmadik nemzetközi találkozója Dániában. Iskolánkat Karácsonyi Hanna és Kajtor Katalin 10. A osztályos tanulók képviselték. Kísérőtanáraik Duschák Zsuzsanna és Szolnok Ádám voltak. A találkozóról képeket a projekt hivatalos honlapján találtok: https://www.our-common-european-tale.com/photos/

Erasmus+ portugáliai találkozó

Erasmus+ portugáliai találkozóKedves Tanárok és Diákok!

2018. február 26. és március 2. között zajlott a portugáliai Almadában az Erasmus+ "Our Common European Tale" projektjének második nemzetközi találkozója. Iskolánkat Papp András (10.A) és Janik Bence (11.B) képviselték, kísérőtanáraik Farkas Erika és Darányi Katalin tanárnők voltak.
A találkozón a résztvevő nemzetközi diákcsapat megismerkedett a portugál népmesék világával, valamint betanultak és előadtak egy színdarabot, amelyet egy portugál népmeséből adaptáltak.
 
A találkozóról képeket a projekt honlapján: https://www.our-common-european-tale.com/photos/ vagy a Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/OurCommonEuropeanTale/ találtok!

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036