RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 8. Szombat
László, Eszmeralda
 

 Biztonságos Internet Nap: Petrik-sikerKedves Petrikesek!

A mai napon a Biztonságos Internet Nap alkalmából két petrikes csapatot is díjaztak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

 
A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül több mint 150 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, lehetőséget teremtsen és buzdítsa a gyerekeket olyan pozitív tartalmak létrehozására, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal is tudnak használni.
 
A SIP magyarországi konzorciuma a 2020-as Biztonságos Internet Nap alkalmából egy játékkészítő és egy videópályázatot is hirdetett hazai általános és középiskolások számára.  
 
A játékkészítő pályázat célja az volt, hogy a gyerekek kreativitását kihasználva olyan, gyerekek által megtervezett offline játékok szülessenek, amelyekkel majd az osztályban, barátokkal, családi körben is játszani lehet. A pályázat témája: „Ismerd meg jobban a téged körülvevő kiberteret!” 
A zsűri a döntését a játékkészítő pályázatnál szakmai szempontokra alapozta (kreativitás, élmény, grafika, játékszabály pontos leírása), emellett figyelembe vette, hogy a pályamunka egyéni vagy csoportos alkotás volt-e. (forrás: saferinternet.hu)
A Petrik 2 csapata is a középiskola kategória legjobbai közé került: Epic Petric csapatunk (14S) 3., a 13S csoport pedig 2. helyezést ért el. 
 
Gratulálunk minden résztvevő diáknak és felkészítő tanáraiknak!
 
 Biztonságos Internet Nap: Petrik-siker  Biztonságos Internet Nap: Petrik-siker  Biztonságos Internet Nap: Petrik-siker 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036