Informatika és Távközlés

Programozás, Hálózatok, Elektronika, 3D nyomtatás, Robotika és még sok-sok más.

Az informatikai technikus képzést neked ajánljuk, ha

Z

a 21. századi készségeid szeretnéd fejleszteni,

Z

meg szeretnéd szilárdítani a digitális írástudásodat,

Z

egy olyan képzést keresel, mely hidat épít a jövőbe és egy versenyképes szakmát ad a kezedbe,

Z

projektalapú oktatásban szeretnél részt venni nem csak tanórai keretek közt, hanem hazai és nemzetközi programokban is,

Z

izgalmas tematikus hetekben tennéd próbára a tudásod egyénileg és csapatban is,

Z

nyitott vagy a kihívásokra,

Z

olyan környezetben szeretnél tanulni, ahol a valós világot modellezzük le és a valós életből vett problémákat oldunk meg,

Z

szeretnél megtanulni rendszerszinten gondolkozni.

A technikumban az érettségire felkészítő tárgyak mellett szakmai tárgyakat is tanultok. Ennek keretében a képzés első két évében az informatikai és távközlés ágazati alapoktatásban vesztek részt, aminek a végén ágazati alapvizsgát tesztek. A tizenegyedik évfolyamtól kezdődően a  Szoftverfejlesztő és -tesztelő illetve a Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakmai tárgyait tanuljátok. Megismerkedtek a programozás és hálózatok alapjaival, a nagyvállalatok hálózati eszközeivel, a szoftverteszteléssel, a mobil programozással és felhőszolgáltatások üzemeltetésével.

A technikus képzés során az utolsó, ötödik tanévben lehet szakosodni, szakmairányt választani.

5 0613 12 03 – Szoftverfejlesztő és -tesztelő

Ez a neked való szakma, ha érdekel, hogyan kelnek életre a mindennapjainkban használt alkalmazások, legyen szó asztali gépről vagy mobilról.

Technikusi tanulmányaid elvégzése után el tudsz helyezkedni informatikai vállalatoknál programozóként, szoftvertesztelőként vagy folytathatod a képzésedet a felsőoktatásban, de már biztos alapok birtokában.

5 0612 12 02 – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus

Ez a neked való szakma, ha érdekel, hogyan épül fel a kis- és nagyvállalatok hálózata, mit jelent azok karbantartása és üzemeltetése, ha érdekel, hogyan használják ki a vállalatok a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőségeket.

Ha elvégezted a képzést, cégeknél tudsz munkát vállalni informatikai rendszergazdaként, hálózatüzemeltetőként vagy folytathatod a képzésedet a felsőoktatásban, de már biztos alapok birtokában.