RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. április 2. Csütörtök
Áron
 

Rövid beszámoló a 3 - 4. nap eseményeiről #dthpetrik

Rövid beszámoló a 3 - 4.  nap eseményeiről #dthpetrik Kedves Petrikesek!

Az utóbbi két nap sem telt el kihívások és rengeteg tanulás nélkül. A csapatok nagyon sok tapasztalattal és tudással gazdagodhattak. Feladataik között szerepeltek olyan elemek, amiket a későbbiekben biztosan hasznosítani tudnak a valós munka világában.
 

Bővebben: Rövid beszámoló a 3 - 4.  nap eseményeiről #dthpetrik 

#dthpetrik2020: az első napok élményei

#dthpetrik2020: az első napok élményei Kedves Petrikesek!

Az idei tanévben iskolánk már harmadszor csatlakozik a Digitális Témahét programsorozathoz. Socially re-designed c. projektünk célja, hogy a diákok valamilyen fogyatékkal élő csoport számára készítsenek weboldalakat fenntartható fejlődés témakörében. A résztvevő diákok 9-14. évfolyamokból kerültek ki, különböző szakmacsoportokból. Összesen 36 fő. 

 
Előzetes egyeztetések alapján meghívtunk mindegyik célcsoportból egy szakértőt, aki a megrendelő szerepet játssza a hét során és folyamatosan reflektál a diákok munkájára. Az agilis szoftverfejlesztés elveit követve a csapatok a megrendelő igényei szerint folyamatosan alakítják a készülő termékeket. 
 
A projekt megkezdése előtt külső partnerünk, a CNW Zrt vállalta a weboldalak motorjainak kialakítását, valamint előzetes felkészítést tartott a résztvevőknek azok használatáról. Így a diákok koncentrálhatnak a design és a tartalmi elemek kialakítására egész héten. A CNW Zrt mintegy alvállalkozóként fogja a diákok kéréseit a megadott időkereten (voucher) belül teljesíteni, előzetes email egyeztetést követően videókonferencia formájában webex felületen keresztül. 
 

Bővebben: #dthpetrik2020: az első napok élményei 

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!Kedves Petrikesek!

A cikket írta: Horváth Szabolcs, HR CEO
 
Szerintem bátran kimondhatjuk, hogy a témahét 4 napjában mindenki jó élményekkel gazdagodott és beletekinthetett a munka világába. Mindegyik nap többször is jelentkeztünk élőben iskolánk facebook oldalán, valamint 6 partneriskolának is tudósítottunk angol és magyar nyelven. Ebben a cikkben szeretnénk összegezni a hét történéseit, majd kihirdetni a témahét végeredményét.
 

Bővebben: #dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

#dthpetrik2020 - előkészületek és változások

#dthpetrik2020 - előkészületek és változásokKedves Petrikesek!

Iskolánk már a 2019-es #dthpetrik során támogatást kapott a CNW Zrt. -től Az idei évben Fekete István, a CNW Zrt. vezérigazgatója, felismervén a potenciált a projektalapú oktatásban, már a témahét előtti hónapokban felajánlotta saját és munkatársasi segítségét. A kiindulási pontunk az volt, hogy a #dthpetrik során a CNW Zrt. lesz a csapatok alvállalkozója, elkészítik a weboldalak motorjait valamint marketing, menedzsment és HR témájában felkészítőt tartanak a résztvevő diákoknak.

Bővebben: #dthpetrik2020 - előkészületek és változások

#dthpetrik harmadik nap

#dthpetrik harmadik napKedves Petrikesek!

A harmadik projektnapon a cégek elkészítették kabaláikat 3D-ben, valamint az árajánlataikat a megrendelők számára. Ezután egy facebook live bejelentkezés következett. A következő napirendi pont a brossúra elkészítése volt: olyan cégismertetőt kellett írniuk, melyek felkelthetik a lehetséges vevők érdeklődését.. Ez egy 45 perces időszak volt. Ezalatt a HR zártkörűen tesztelte a digitális szabadulószobát. A stáb egy újpesti partneriskolánknak tartott facebook live tudósítást. A HR tovább folytatta a motiváló mémek készítését, majd elindította a barkóbát, mint az előző két napon, de most csak 1,5 órájuk volt a cégeknek kitalálni. 

Bővebben: #dthpetrik harmadik nap

Jön a #dthpetrik 2020

Jön a #dthpetrik 2020Kedves Petrikesek!

Az idei tanévben még változatosabb projekttel, a CNW Zrt-vel szoros együttmüködésben készülünk a 3. #dthpetrik-re. A projektre való ráhangolódásként a CNW Zrt szakértői három alkalommal is ellátogatnak hozzánk felkészítést tartani. A felkészítők témája, időpontja valamint a projekt plakátja a cikkben található.

Mellékletek:
Fájl letöltése (program.jpg)program.jpg[ ]
Fájl letöltése (Socially-designed.jpg)Socially-designed.jpg[ ]

#dthpetrik második nap

#dthpetrik második napKedves Petrikesek!

A hét második napja egy facebook bejelentkezéssel kezdődött 8:30-kor. Ezután egy megbeszélésen mindenkit tájékoztattak a napi teendőkről. 9 órakor a görög partneriskolánknak tartott a stáb egy facebook live tudosítást. A közvetlen ezután következő programpont, a cégek bemutatóvideóinak bemutatása volt. Az első csapat 45 perces felkészülési időt kapott, majd 1 órás blokkokban váltották egymást a greenscreen szobában. A felvételek maximum 2,5 percesek lehetnek és a projekthét harmadik napján fog bemutatásra kerülni. Aki éppen nem a videót forgatta, az tovább dolgozott az androidos vagy webes projektjén.

Bővebben: #dthpetrik második nap

#dthpetrik siker a DOKK konferencian

#dthpetrik siker a DOKK konferencianKedves Petrikesek!

 A hétvégén megrendezett "Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás 2019" konferencián iskolánk WorkIT c., a 2019-es Digitális Témahét során készített projektje 2 díjat is kapott.
 
Iskolánk elnyerte az  Oracle Academy Program „Kódolj STEM projektet!” különdíját a szakképző intézményi kategóriában.
 
Kolléganőnk, Tóth Éva, pedagógus kategóriában 69 nevező tanár közül II. helyezést ért el.
 
Az idei Digitális Témahéten 1046 iskola vett részt, 3000 projekt készült, több mint 8 ezer pedagógus közreműködésével. Ezen számokat látva még nagyobb elismerés illeti az angolos-informatikus munkaközösségünk tagjait, akik példamutató összefogással érték el ezt a fantasztikus eredményt a 13-14. évfolyamos informatikus technikus diákjainkkal. 
 

Bővebben: #dthpetrik siker a DOKK konferencian

#dthpetrik első nap

#dthpetrik első napKedves Petrikesek!

Iskolánk idén másodszor rendezi meg a Digitális Témahetet, idén 4 osztály, 2 évfolyam, több mint 40 diák bevonásával. Az első nap az állásinterjúkkal kezdődött. A HR csapat mindenkivel elbeszélgetett, és besorolták őket különböző pozíciókba a válaszaik alapján. 30 diákot osztottak szét 6 darab 5 fős csapatba, melyből 3 darab android-, a másik 3 pedig webfejlesztő lett.
 
 

Bővebben: #dthpetrik első nap

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsor

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsorKedves Petrikesek!

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat: 2019. április 8-án, a #dthpetrik első napján az M1 adó Iskolapad c. műsorának készítői nálunk forgattak, interjút készítettek a pedagógusainkkal és diákjainkkal a Digitális Témahétről. Az adás itt nézhető vissza.

Hétfőtől újra #dthpetrik

Hétfőtől újra #dthpetrikKedves Petrikesek!

Miért is várjuk ennyire az újabb Digitális Témahetet? A stábunk által készített beharangozó videóból kiderül! 

 

Bővebben: Hétfőtől újra #dthpetrik

További cikkeink...

  1. Digitális Témahét a Petrikben

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036