RSS Youtube Facebook "Több mint 130 éve az érték a mérték!"
2019. április 22. Hétfő
Csilla, Noémi
A Föld napja

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsor

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsorKedves Petrikesek!

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat: 2019. április 8-án, a #dthpetrik első napján az M1 adó Iskolapad c. műsorának készítői nálunk forgattak, interjút készítettek a pedagógusainkkal és diákjainkkal a Digitális Témahétről. Az adás itt nézhető vissza.

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!Kedves Petrikesek!

A cikket írta: Horváth Szabolcs, HR CEO
 
Szerintem bátran kimondhatjuk, hogy a témahét 4 napjában mindenki jó élményekkel gazdagodott és beletekinthetett a munka világába. Mindegyik nap többször is jelentkeztünk élőben iskolánk facebook oldalán, valamint 6 partneriskolának is tudósítottunk angol és magyar nyelven. Ebben a cikkben szeretnénk összegezni a hét történéseit, majd kihirdetni a témahét végeredményét.
 

Bővebben: #dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

#dthpetrik első nap

#dthpetrik első napKedves Petrikesek!

Iskolánk idén másodszor rendezi meg a Digitális Témahetet, idén 4 osztály, 2 évfolyam, több mint 40 diák bevonásával. Az első nap az állásinterjúkkal kezdődött. A HR csapat mindenkivel elbeszélgetett, és besorolták őket különböző pozíciókba a válaszaik alapján. 30 diákot osztottak szét 6 darab 5 fős csapatba, melyből 3 darab android-, a másik 3 pedig webfejlesztő lett.
 
 

Bővebben: #dthpetrik első nap

#dthpetrik harmadik nap

#dthpetrik harmadik napKedves Petrikesek!

A harmadik projektnapon a cégek elkészítették kabaláikat 3D-ben, valamint az árajánlataikat a megrendelők számára. Ezután egy facebook live bejelentkezés következett. A következő napirendi pont a brossúra elkészítése volt: olyan cégismertetőt kellett írniuk, melyek felkelthetik a lehetséges vevők érdeklődését.. Ez egy 45 perces időszak volt. Ezalatt a HR zártkörűen tesztelte a digitális szabadulószobát. A stáb egy újpesti partneriskolánknak tartott facebook live tudósítást. A HR tovább folytatta a motiváló mémek készítését, majd elindította a barkóbát, mint az előző két napon, de most csak 1,5 órájuk volt a cégeknek kitalálni. 

Bővebben: #dthpetrik harmadik nap

Hétfőtől újra #dthpetrik

Hétfőtől újra #dthpetrikKedves Petrikesek!

Miért is várjuk ennyire az újabb Digitális Témahetet? A stábunk által készített beharangozó videóból kiderül! 

 

Bővebben: Hétfőtől újra #dthpetrik

#dthpetrik második nap

#dthpetrik második napKedves Petrikesek!

A hét második napja egy facebook bejelentkezéssel kezdődött 8:30-kor. Ezután egy megbeszélésen mindenkit tájékoztattak a napi teendőkről. 9 órakor a görög partneriskolánknak tartott a stáb egy facebook live tudosítást. A közvetlen ezután következő programpont, a cégek bemutatóvideóinak bemutatása volt. Az első csapat 45 perces felkészülési időt kapott, majd 1 órás blokkokban váltották egymást a greenscreen szobában. A felvételek maximum 2,5 percesek lehetnek és a projekthét harmadik napján fog bemutatásra kerülni. Aki éppen nem a videót forgatta, az tovább dolgozott az androidos vagy webes projektjén.

Bővebben: #dthpetrik második nap

Digitális Témahét a Petrikben

Digitális Témahét a PetrikbenKedves Petrikesek,

iskolánk jövő héten már második alkalommal rendezi meg a Digitális Témahetet, melyben két évfolyam informatikus technikus diákjai vesznek majd részt és valósítanak meg egy projektet április 8-11 között. 
 
Facebook oldalunkon naponta többször fogunk élőben jelentkezni, így bárki tudja majd követni az eseményeket a #dthpetrik kulcsszó alatt.

 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036