Szakképzés

Érettségi utáni technikusi képzéseink

Az érettségi utáni technikusi képzéseinket olyan diákok számára ajánljuk, akik:

  • még nem biztosak abban, hogy továbbtanulnának-e egyetemen/főiskolán, de mindenképp szeretnének valamilyen piacképes szaktudást szerezni;
  • meg akarják alapozni szaktudásukat a szakirányú továbbtanuláshoz;
  • 2 év alatt, magas pályakezdő béreket biztosító szakmát szeretnének szerezni;
  • olyan szakmában helyezkednének el, ahol folyamatos a továbbképzés lehetősége;
  • tanulmányaik során nappali tagozaton akár a minimálbérrel megegyező, államilag garantált ösztöndíjban kívánnak részesülni;
  • a tanulás mellett munkába állnának – nekik esti tagozatos képzéseinket ajánljuk;
  • gyakorlatorientált képzések iránt érdeklődnek.

A BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum, amely az ország egyik legrégebbi és legmagasabban jegyzett technikuma, mindezt kínálja a technikusi képzéseink iránt érdeklődők számára.

Iskolánk a belvárostól nem messze, az 5, 7, 7E, 8E, 30, 30A, 110, 112, 230 133E jelzésű buszok útvonalán található. A Keleti pályaudvar és a Zugló vasútállomás is 7-10 percre van az iskolától, így az agglomeráció felől is könnyen, 1 átszállással vagy 10 percnyi sétával megközelíthető.

Képzési kínálatunk

Vegyipar

A JÖVŐ A TE KEZEDBEN

A jövő gyógyszeripari vagy vegyipari szakembereként szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy az emberiség leküzdhesse az őt sújtó betegségeket, járványokat vagy egyre környezetbarátabb technológiákkal tegye kényelmesebbé a mindennapi életet? Vegyész képzésünk több mint 140 éves múltra tekint vissza. Büszkék vagyunk hagyományainkra, történelmünkre.

Környezetvédelem és vízügy

a jÖVŐRŐL TE GondoskodSZ

Környezetvédelmi technikusi képzéseink iránt évek óta nagy az érdeklődés. Ha törődsz a környezeteddel, de szeretnél többet tenni a megóvásáért, akkor a környezetvédelmi szakirány az, ami neked való. A környezetvédelem hivatás és tudomány is egyben. Gyakorlati tudásalapú képzésünk garancia arra, hogy a jövő környezetvédelmi szakemberévé válhass.

Informatika és távközlés

A jövő egy kattintásra tőled

Informatikus technikusi képzéseink iránt évek óta hatalmas az érdeklődés. Informatikai szakirányunk képzései a jövő munkaerő-piacára készítik fel a tanulóinkat: gyakorlatorientált környezetben az elméleti, gyakorlati tantárgyakat az idegen nyelv tanulásával ötvözve olyan projektalapú oktatásban részesülhetsz, mely hidat képez a munka világa és az iskola között.

Szakképzéshez kapcsolódó hírek

Technikusi Beiratkozás

Technikusi Beiratkozás

Kedves Érdeklődők! Tájékoztatjuk a 2023/2024-es tanévben indított szakképesítésekre jelentkezőket, hogy a beiratkozás 2023. július 3. 8:30 - 14:30-ig lehetséges a 1146 Budapest Thököly út 54. B épület földszintjén.Kérjük akik még nem tették, azok előzetesen...

bővebben