Az idei, 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia indulói között több olyan csapatunk is volt, akik elismerő oklevélben részesültek.
Ebben az elismerésben azokat a projekteket és diákokat részesítik, akik el tudtak jutni a témájukban egy nagyon jó szintre, dokumentálták is ezt, de a döntőbe már nem jutottak tovább. Idén ezt a minősítést az induló 138 projektből 30 érdemelte ki. Iskolánk Környezetkutató csoportjának tagjai közül az alábbiak kaptak elismerő oklevelet:
Kiss Márk (2/14.C) és Szigeti Szabolcs (11.E) – „Volt hulladéklerakók revitalizációjának módszertana”
Sallai Edina (2/14.C) és Deme Alexandra (2/14.C) – ” Mikroműanyagok a levegőben”
László Dezső(12.C) és Kovács Benedek (12.C) – „Telepíthető komposztkazán fejlesztése”.
Környezetkutató csoportunk két jeles tagja, Kertesi Csongor és Zsigmond Levente az OTIO 2024-es döntőjében kiemelt elismerést érdemelt ki!
Projektjük a légszennyezettség környezeti hatásának az eddigieknél pontosabb vizsgálatát célozza meg, egyszerre tartalmaz módszertani újítást és mérőeszköz fejlesztést is. Mindezt az M3-as autópálya zuglói lakókörnyezetében fejlesztették ki. Munkájuk szép példája a környezetvédelmi feladatok és az informatikai megoldások összekapcsolódásának is!
A kétnapos, kimerítő verseny végeztével egy gálavacsora keretében vehették át elismerésüket. Oklevelük és ösztöndíjuk mellett egy Tehetségútlevéllel is gazdagodtak, amellyel majd egyetemi tanulmányaik alatt tudnak könnyebben érvényesülni.
Gratulálunk!
Hajrá Petrik!