Kedves Petrikesek! 

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia döntőjén részt venni középiskolásként ritka kiváltságos lehetőség. A kétévente megrendezendő esemény mintegy 5000 egyetemi hallgatói pályázata között szinte elvész a középiskolások nagyjából 50 dolgozata. 

DE! Itt van mindjárt három is!

Az elmúlt héten a Fizika-Földtudományok-Matematika Szekció megmérettetésén jártak iskolánk Környezetkutató csoportjának tagjai közül hatan! Másfél éve tartó kutatásaikat mutatták be most Veszprémben.

Egy a pilisi hegyek által ölelt kisebb vízgyűjtő természetközeli területhasználatának határait vizsgálja BLUMELHUBER FLÓRA és STEFÁN ÁBEL. Nagyfelbontású, drónos légitérképezéssel, térinformatikai és kémiai elemzéssel vizsgálódnak. 

SALLAI EDINA és SZENTESI PÉTER egy Magyarországon biztosan nem, de külföldön sem igazán megkutatott tudományterülettel foglalkozik. A közutakon termelődő, kopásból származó mikroműanyagok és összetett aggregátumok levegőbe jutó részarányát vizsgálják. Az autópályák bevezető szakaszára értve elindították a zajvédő falak növényesítési lehetőségének engedélyeztetését. 

PÓCSI KATA, KISS MÁRK és harmadik társuk TÓTH ZSÓFIA egy óbudai, sok száz éve ismert karsztforrás érdembeli hasznosításának lehetőségeit vizsgálja. Az iránymutató mottó: „A víz, amely kultúrát teremtett”. 

Az üvegplafont most még nem törték át. De előbb-utóbb menni fog ez, mert motivált és kitartó fiatal kutatókká váltak. NAGY TAPSOT NEKIK!

A jövő héten Bajáról, az OTDK Műszaki Szekciójáról jelentkezünk be. Ott is érdekeltek vagyunk és korábbi petrikes környezetvédők sokaságával is találkozhatunk!