Szomorú szívvel búcsúzunk kedves kollégánktól Mitykó Jánostól! 

Szomorúan, fájó szívvel vettük tudomásul, hogy Mitykó János kollegánk, iskolánk tanára 2015.12.10-én elhunyt. Temetése 2015.12.18-án, pénteken 12.00 órakor lesz a ceglédi Újvárosi Temetőben.

Örökre eltávozott közülünk egy rendkívüli egyéniségű tanár, egy kiváló szakember, egy kedves, szeretett kolléga, akire fájó szívvel emlékeznek tanítványai, munkatársai egyaránt.

Vegyészmérnöki pályáját 1997-től a tanításra cserélte, a mérnöki tudását pedagógusként kamatoztatta a diákok és tanárok elismerésétől övezve. A környezettechnika gyakorlati feladatait neki köszönhetjük, amihez nem csak papíron készültek el a feladatlapok, hanem olyan eszközöket készített, amelynek csodájára jártunk, amellyel ezek a mérések elvégezhetőek, értelmezhetőek voltak. Iskolánk megbecsült tanáraként kiemelkedett közülünk elméleti és gyakorlati tudásával, okos gondolataival, kreativitásával, segítőkészségével, jóságával, olyan ember volt, akire mindig számíthattunk.

Sok feladat várt volna még rá az iskolában is, sokan reménykedtünk, imádkoztunk felépüléséért, a csoda megtörtént és mégis elmaradt. Halálával bánat költözött a szívünkbe, gyászolunk, de emléke, szellemi öröksége örökké megmarad.