Kedves Petrikesek!

Az utóbbi két nap sem telt el kihívások és rengeteg tanulás nélkül. A csapatok nagyon sok tapasztalattal és tudással gazdagodhattak. Feladataik között szerepeltek olyan elemek, amiket a későbbiekben biztosan hasznosítani tudnak a valós munka világában.

A harmadik napon minden csapat egy árkalkulációt kellett készítsen melyet folyamatosan csiszolva, egyeztetve a megrendelővel alakítottak ki.

Egy hatékony elemzési technika, a SWOT analízis segítségével képet kaphattak a vállalkozás jelenlegi helyzetéről, arról, hogyan azonosíthatják a saját gyengeségeiket és hogyan aknázhatják ki erősségeiket.

Vállakozásukhoz kapcsolódóan figyelemfelhívó plakátot és egy 3D objektumot terveztek, melyek a weblap sajátosságait ötvözve felhasználhatóak a cég marketingstratégiájában.

Az első nap a csapatok sok feladatot teljesítették sikeresen. Logót, szlogent, csoportmontázst, alapító okiratot készítettek, valamint a weboldalak szerkesztését kezdték el magyar és angol nyelven. A nap végén egy zárókonferencia formájában a csapatvezetők beszámoltak a csoportmunka tapasztalatairól, arról, hogy hogyan sikerült kommunikálniuk egymással, a megrendelővel, milyen új információkkal gazdagodtak, illetve milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük a nap során.

A CNW Zrt. által nyújtott folyamatosan zajló kontaktórák során a csapatok továbbra is olyan valós szakmai segítséget kaphattak, mely nélkülözhetetlennek bizonyul a minőségi termékek kialakításban, így rendületlenül folyik a weboldalak építése, angol/magyar tartalommal való feltöltése.

Az online munkatérben zajló lelkes tevékenykedést a csapatvezetők, a mentorok és Várkonyi Borisz videószerkesztőnk folyamatosan megpróbálják dokumentálni, printscreenek, videók formájában.
Folyamatosan zajlott a konzultáció a mentorok között és folytak az előkészületek az olasz partneriskolával készülő interjúhoz / #dthpetrik

Várkonyi Borisz és Tóth Éva tanárnő egy összefoglaló videót készített az elmúlt napok eseményeiről, benne a csapatok által készített stop motion kisfilmekkel. Az összefoglaló az első két napról:

#dthpetrik 4. nap:

A nap a nélkülözhetetlen reggeli meetinggel kezdődött, melyben Tóth Éva tanárnő felvázolta a nap feladatait, eseményeit és inspirálta a csapatokat.

Ezen a napon a csapatoknak egy animációs videót, vagy interjút kellett készíteniük egy, a háztartásukban élő családtaggal, baráttal. A feladathoz az online térben használható, Skype, Discord, Teams stb. eszközöket használhatták. A téma: milyen hatással van a koronavírus a környezetünkre szűkebb és tágabb értelemben, és ez hogyan kapcsolódik a csapat témájához, milyen hatással lehet a kialakult helyzet az adott speciális szükséglettel élő társadalmi csoportra.
A záró nap előtti hajrában lehetősége volt minden csapatnak elkészítenie egy összefoglaló prezentációt, a teljes hét munkájáról, melyet az online térben különböző kollaboratív prezentációs eszközzel pl. google diák, Sway, prezi, Adobe spark valósítottak meg.

Jelen pillanatban is zajlanak a weboldalakkal kapcsolatos utolsó simítások, további egyeztetések a megrendelőkkel, illetve a meglévő CNW Zrt.-s kontaktórák felhasználása.

A nap szokás szerint egy csapat meetingel zárult, ahol mindenki megoszhatta a nap tapasztalait.

A 3-4. nap összefoglalója itt tekinthető meg: