Kedves Petrikesek!

Szavakba nem lehet önteni azt a rengeteg élményt, érzést, egymásról, egymástól tanulást, amit ez alatt az egy hét alatt sikerült átélniük azoknak a diákoknak, tanároknak, mentoroknak és külső szakértőnek, akik részt vettek a 2020-as DTH Petrik eseményen.

A témahét mind az öt napján, komoly, megfeszített munka folyt az online térben, ahol a csapatok virtuális cégeket létrehozva csodálatos weboldalakat, plakátokat, filmeket készítettek, speciális szükséglettel élő társadalmi csoportok részére a fenntartható fejlődés témakörében.

Az előző cikkekben részletesen beszámoltunk azokról az eseményekről, munkafolyamatokról, melyek ezt a nagyon tartalmas hetet megtöltötték.

A DTH utolsó napja nagy várakozásokkal, felfokozott izgalmakkal indult, mivel eljött az a pillanat, amikor a csapatok bemutathatták egy tanárokból, szakértőkből és az iskolavezetés tagjaiból álló zsűri előtt azt, hogy milyen produktumok készültek a héten, illetve egy összefoglalóban a teljes hét munkafolyamatát.

A nap első felében, még volt egy kis idejük a csapatoknak az utolsó simításokat elvégezni, illetve készülni a bemutatókra. Délelőtt 11 órakor elkezdődtek a bemutatók, minden egyes “cég” 20 percet kapott arra, hogy felvázolja, megossza a szakmai zsűrivel a produktumait.

Hat fantasztikus előadást hallhattunk, ahol minden csapattag szóhoz jutott és mesélt a projektben ráeső feladatrész megvalósításáról, arról, hogy milyen tapasztalatokkal, kihívásokkal kellett megküzdeniük.
Azok a diákok is, akik az elején bizalmatlanok voltak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet majd megvalósítani mindezeket a feladatokat, anélkül hogy fizikailag kapcsolatba kerülnének egymással, át tudták lépni a virtuális tér adta korlátokat.

 Nagyszerű prezentációk születtek, melyek bemutatták az online tanulás színes palettája nyújtotta lehetőségeket minden téren.
Bizton állíthatjuk, hogy mindnyájan, akik részt vettünk ebben a projektben, azon kívül hogy fantasztikusan jól éreztük magunkat, úgy az előkészítő munkák, mint maga az öt nap során, nagyon sokat tanultunk. Idézném Salát Magdolnát, az ELTE PPK Neveléstudományi Intézet oktatóját: “hogy miről is? BIZALOMRÓL”.
Az, hogy ez a projekt létrejött és sikerrel zárult, nagyban köszönhető annak, hogy mindenki, aki beleállt, tudta és csinálta a dolgát és ha elakadt, tudott segítséget kérni és volt kitől.
Itt emelnénk ki azt a pótolhatatlan szakmai segítséget, amit a CNW Zrt. munkatársai nyújtottak a hét során a csapatoknak. Köszönjük azt a profizmust és türelmet, amivel a befutó informatikai kéréseket orvosolták. Egy új dimenziót nyitottak az oktatástámogatás terén, azzal, hogy nem reklámszóróanyagokkal, vagy csak egy jelképes összeggel támogatták a projekt megvalósítását, hanem komoly, valós szakmai segítséget nyújtottak a projektben résztvevő diákoknak, a teljes hét során, illetve azt megelőzően a három alkalommal tartott tréningen.
S ha már a bizalomról és támogatásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a felsorolásból azokat a szakértőket sem, akik összenőve a csapatokkal, a hét minden napján, több alkalommal is, tanácsokat adtak a célcsoportok sajátosságait illetően.
Végül, de nem utolsó sorban, akik nélkül nem jött volna létre ez a hét: a mentor diákok, akik egészen az elejétől velünk együtt dolgoztak a feladatok kitalálásától, a csapatokban nyújtott folyamatos segítő tevékenységig. Köszönjük srácok!
Köszönjük a kollégák és az iskolavezetés támogató segítségét és hogy hittek abban, a kivételes helyzet adta nehézségek közt is meg fogjuk tudni valósítani a programot.

Itt található a csapatok összetétele, a hozzájuk tartozó célcsoport, illetve azok az oldalak és prezentációk, amik születtek a hét során.

A nyertesek

És egy kis összefoglaló az utolsó 2 nap eseményeiből