Kedves Petrikesek! 

Kezdetét vette a 4. #dthpetrik: az 1 hetes online Futuropia projekt során a 10D osztályos diákok fenntarthatósági és akadálymentesítési szempontokat figyelembe véve alapítanak élhető közösségeket.

Az eligazítás után kezdetét vette a városalapítás, a polgármesterek számára Duschák Zsuzsanna tanárnő tartott gyorstalpalót beiktatási beszéd írásárhoz, majd Varga László Zoltán, a zuglói polgármesteri kabinet köznevelési és környezetvédelmi referense segítette egész nap online videókonferenciával a városaink munkáját: milyen bevételei vannak egy önkormányzatnak, mit tartalmaz az alapító okirat, hogyan lehet hasznosítani a parlagon maradt területeket? Ehhez hasonló kérdésekkel keresték fel a csapatok.

Megszavaztuk Futuropia hivatalos pénznemét, a városok himnuszokat komponáltak, címert készítettek, szervezeti felépítési ábrákban mutatták meg a vezetés felépítését, a nap végére pedig elkészültek a polgármesterek beiktatási beszédei is. Mindeközben Futuropia online világában elindult a közös munka a városok között.