Kedves Petrikesek! 

Futuropiában a 4. nap tevékenységeit a hét eseményeinek összefoglalása tette ki, ezen a napon elsősorban az elmúlt napokra való visszatekintésen volt a hangsúly. 

A nap egyik feladata volt, hogy a  városvezetés egy SWOT analízist készítve vizsgálja meg, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, mik az erősségeik, mik azok a területek amin javítani szükséges, illetve milyen lehetőségek maradtak kiaknázatlanul és ezeket hogyan lehet a városfejlesztésben kamatoztatni.

Vendégünk volt  Kristóf Ádám 11.A osztályos tanuló, aki a polgármesterek kerekasztal beszélgetést moderálta és kérdéseivel faggatta a jelenlévőket, azzal kapcsolatban, hogy  mit sikerült betartani a hétfői iktatóbeszédben tett ígéreteikből. 

Úgy a moderátor, mint a polgármesterek is nagyon felkészültek voltak a beszélgetés során, rengeteg tartalmas érvelés hangzott el, mely rávilágított a városok fejlődésére, illetve a köztük megvalósult virágzó kapcsolatokra. 

Mindeközben a csapattagok városi híradót készítettek angol és magyar nyelven a hét eseményeiről. Az egyes híradók az alábbi interaktív Thinglink képen tekinthetők meg.

A híradók mellett a csapatok elkezdték annak az interaktív kiadványnak a tervezését, ami alapján a pénteki napon bemutatják városaik sajátosságait, illetve a hét csapatmunkáját.

A pénteki eseményen, minden csapatnak egy meghívott szakmai zsűri előtt kell bemutatnia, mit készítettek és ami még fontosabb, mit tanultak a héten. 

Csütörtökön volt utoljára lehetőségük a résztvevőknek Easter eggeket keresni a Petrik weboldalát, melyekből 3 összegyűjtése és helyes megválaszolása három városnak sikerült: Pajkaszegrét, Szomszédos város és Kuvait tudta ezt az arany fokozatú kihívást teljesíteni a héten.

Köszönjük a 3. nap összefoglaló videóját Várkonyi Borisznak!