Kedves Petrikesek!
Az idei tanévben immár 5. alkalommal rendezi meg iskolánk a Digitális Témahetet (március 28- április 01.) melynek témája idén a digitális jólét kérdése médiaműfajok feldolgozásával. 

A projekthét keretein belül a 9. évfolyamos tanulók saját online hírportálokat hoznak létre, ahol vlog, blog, podcast formájában dolgoznak fel olyan, a digitális jólét témakörőt illető kérdéseket mint asszisztív technológiák, mesterséges intelligencia, digitalizált szolgáltatások, elektronikus egészségügy, okosotthon megoldások, önvezető járművek.

A korábbi évek gyakorlatát folytatva a tanulók munkáját nem csak hazai, hanem nemzetközi szakértők is segítik, így Kemenesi Ágoston (Mobility Győr), Fülöp Attila (Oktatási Hivatal) mellett a vendégünk lesz virtuálisan Arjana Blazic horvát tréner, oktatási szakértő, Kornélia Lohyňová szlovák vállalkozás- és projektmanagement tréner és Marco Neves portugál mesteréges intelligancia- szakértő.

Nagy megtisztelésünkre a hírportálok motorjait az idei évben is a CNW Zrt. szolgáltatja, melynek tagjai a csapatok alvállalkozói lesznek a hét során.

Az idei évben sem maradnak a résztvevők segítség nélkül, a szervező technikus és felsőbb éves diákok mellett mentorok csatlakoznak majd a csapatokhoz, hogy támogassák az előrehaladásukat. Természetesen idén sem maradnk stáb nélkül, akik az összefoglaló mellett napi angol és magyar nyelvű híradót is forgatnak majd.

A projekt alakulását és a napi eseményeket iskolánk weboldalán, Facebook oldalán és youtube csatornáján lehet majd nyomon követni.