Kedves Petrikesek!

Az idei #dthpetrik, a La Petrique 3. napján cégeink belevetették magukat a reklámkészítés világába: vendégünk Köllő Killa reklámszakember és oktató volt, aki nagyon hasznos tanácsokkal látta el a diákokat a greenscreenes forgatás előtt. Eközben a cégek vegyész tagjai a laborban elkezdték megalkotni saját termékeiket, és másik mai szakértőnk, Gyulainé Villányi Tünde segített nekik a termékek összetételének pontosításában. A környezetvédő tanulók ökocimkét írtak, az informatikusok pedig digitális formát adtak ezeknek. Az easter egg keresése mellett fél szemmel mindenki a 3D nyomtatót nézte, hiszen folyamatosan készülnek a repitárgyaink is.

A témahét negyedik napján végleges formát öltöttek a termékek, melyekről profi stábunk fotókat készített a leendő termékkatalógusokhoz. Vendégünk Fekete István, a CNW Zrt. vezérigazgatója, akivel a cég működéséről, háttértörténetéről és weboldaláról beszélgethettek cégvezetőink.

Csütörtökön végre kipróbálhatták a cégek a greenscreenes videók 3D hologrammos változatát, míg az udvaron tovább folytatódott az offline csapatépítés.  

A verseny továbbra is szoros, immár mindegyik csapat nagyvállalattá nőtte ki magát: 

A témahét folytatásaként holnap a kontrollcsoportok tagjai átveszik majd a csomagokat az 1 hetes tesztelési időszakra. 

Az első napok történéseit Preisler András és Bartha Álmos felvételei alapján Csapó Kristóf foglalta össze videóban: