Kedves Petrikesek!

A Digitális témahét első napján a csapatok első körben megismerkedtek a CNW ZRT vezérigazgatójával, Fekete Istvánnak, aki beszédével motiválta munkájukat, és felajánlotta cége segítségét a résztvevőknek. Ezt követően kisorsolásra kerültek a csapatok élére a mentorok, akik nagy örömmel foglalták el helyüket társaik között. Ezután következett a szervezői tájékoztató arról, hogy mi is a vár majd ránk az elkövetkezendő egy hétben. Fekete Istvánt idézzük: “A csapatok elosztása és a sorsolás után nagyon várom a pénteki napot! Szeretem látni a változást a szemekben, ahogy ezek a tétova, bizonytalan és álmos tekintetek átváltoznak izgatott, várakozó és a teljesítményükre büszke fiatalok tekintetévé!”

A mai Híradósok megkezdték a munkát, míg a többi csapat a logó készítéssel foglalkozott. Megalkották a csapatneveket és elindult a wordpress honlapok első verziója. Mindeközben 30 percenként csapatépítő feladatok vártak a diákokra, melyek az offline problémamegoldó képességeiket tették próbára.

A napi feladatok mellett minden nap hazai és nemzetközi szakértők segítik a csapatok munkáját. Ma vendégünk volt Fülöp Attila hírszerkesztő. Beszédkészségüket próbára téve minden csapat egy fél órás időkeretben beszélhetett Fülöp Attila hírszerkesztővel. Általa első kézből kaphattak naprakész tippeket a vezércikk megírásához, közelebb kerültek a témájuk bejárásához és közösen feszegették az infotainment, az informatív szórakoztatás témáját.

Hatalmas verseny, fej-fej mellett

A mai termékek, logók és forgatások mind kimagaslóan sikerültek. Látván az érdeklődésüket és lelkesedésüket, nehéz dolga lesz a szervezőknek és a zsűrinek rangsort állítani. Kifejezetten gyorsan kialakult az összhang a csapattagok között, kíváncsian várjuk, milyen kreatív ötletekkel rukkolnak elő a hét folyamán.

Hogyan érezték magukat ma a diákok? A kilépőcetlikből idézünk:
– Ma megtanultam hogy a szerepkiosztás nagyon fontos.
– Ma meglepett, hogy ilyen komplex feladatokat kaptunk.
– Ma meglepett, hogy már első nap ennyire összeszedetten tudtunk dolgozni. Ma megtanultam, hogy csapatban sokkal egyszerűbb dolgozni
– Ma megtanultam, hogy nem olyan egyszerű kérdéseket feltenni másnak.
– Kíváncsi vagyok, hogy holnap milyen emberekkel fogunk kapcsolatba lépni.
– Meglepett, hogy ma milyen szervezetten tudtunk dolgozni és az főképp hogy van, akivel nem kommunikálok semennyit suli időben egyébként, de ma így is meg volt az összhang a csapatban, mindenki tudta mi a dolga és csinálta.

Az első nap után az eddig beérkezett feladatok értékelése alapján a verseny mostani állása: