Tisztelt Szülők! Kedves étkező Petrikesek!

A Covid-19 humán egészségügyi világjárvány 2020-ban történő kirobbanása óta a köznevelési intézmények járványügyi korlátozásokat vezettek be, így pl. korlátozták a tanulókon, iskolai dolgozókon kívül más személyek intézményekbe való bejutását is. Ennek következtében az étkeztetéssel összefüggésben jelentősen lecsökkent a készpénzes befizetések száma, mára iskolánként 5-10 főnél több készpénzzel befizető nincs.

Költségtakarékosság okán 2023. március 01. napjától esedékes étkezés megrendeléseknél már nem biztosítunk készpénzes befizetési napot közvetlenül a köznevelési intézményekben – ez alóli kivételt képeznek a sajátos ellátási szükségletek miatt a gyógypedagógiai intézmények, illetve a Hungária Általános iskolai kollégiuma.

Azok a szülők, akik továbbra is ragaszkodnak a készpénzes fizetési módhoz, az ÉSZGSZ központban havonta egy meghirdetett napon, hosszított nyitvatartási időben tudnak étkezést befizetni. Aki erről a meghirdetett napról lemarad, és továbbra is ragaszkodik a készpénzes fizetési módhoz, bármely OTP fiókban az ÉSZGSZ OTP 11784009-15793803-10010000 alszámlájára befizethet, a közleményben a gyermek neve, osztálya, iskolája nevét feltüntetve.

2023. március hónaptól elsődlegesen a MultiSchool online szülői rendelés felületen regisztrálva – minden hónapban 5-25. napok között nyitva álló programban – tud a szülő, a felnőtt étkező, vagy nagykorú tanuló rendelést, lemondást rögzíteni, és azonnal a SimplePay rendszeren keresztül bankkártyával fizetni. Sikeres befizetés esetén a MultiSchool a szülő által megadott email címre számlát küld. Az étkezések lemondása folyamatosan biztosított a felületen az idáig megszokott rend szerint. Továbbra is csak benyújtott Igénybejelentő lap alapján tudjuk az étkezési igényt befogadni, teljesíteni.

A szülői rendelési felület használatának ELŐNYEI:
• nem kell e-mailt írni a havi megrendelésről,
• nem kell esetlegesen a számlára várni,
• nem kell e-mailt írni a lemondásról,
• otthon, kényelmesen minden elintézhető az étkezések befizetésével és lemondásával kapcsolatos teendő

(további információ a regisztrációval és a felület használatával kapcsolatosan a www.eszgsz.hu weboldalon található)

Átutalás rendszerét is szigorítottuk, a jövőben (új tanév kezdetétől) átutalást kizárólag azoktól fogadunk el, akik a hónap 5-25. napja közötti időszakban e/felejtettek e felületen időben befizetni. Átutalásnál a pénz számlánkon történő jóváírását követő 2. naptól tudjuk az étkezési igényt teljesíteni.

Készpénzes étkezési térítési díj befizetés kizárólag az ÉSZGSZ központi székhelyén – a 2022/2023-as tanév hátralévő részében – a következő befizetési napokon biztosított: