Kedves Petrikesek!

Véget ért a 35 tanórán át tartó 5 napos projektünk, az 5. #dthpetrik, melynek előkészítése és lebonyolítása mintegy 300 munkaórát vett igénybe. Az idei tanévben a 9D osztállyal és felsőbb éves mentorokkal, szerveződiákokkal vágtunk bele a kalandba, melynek előkészítése már 2021. decemberében elkezdődött.  

A pénteki nap végére a csapatok összesen maximum 695 pontot gyűjthettek a hírportáljaikra készített blog/vlog/podcast és egyéb tartalmaikkal, valamint a CNW Zrt is értékelte a weboldalakat és a kommunikációt, és a záró bemutatókon még további 50 pont volt szerezhető. A rendkívül kiélezett mezőnyben végül megosztott második helyen végzett a Smart Mama’s és a Ramgram csapata, a nyertes pedig a Nikola lett. Köszönjük itt is a CNW Zrt. hozzájárulását a nyereményekhez, valamint a 3 nagyon finom tortát, amivel Fekete István, a CNW Zrt vezérigazgatója meglepte a csapatokat az eredményhirdetéskor. 

Óriási büszkeség volt végignézni, ahogy a csoportok csapatokká fejlődnek, ahogy mindenki megtalálja azt a szerepet, amiben kiteljesedhet, egy olyan munkafolyamatban, ahol a tanár abszolút csak moderátori szerepet lát el. Ahogy Fekete István, a CNW Zrt vezérigazgatója fogalmazott, szerdai látogatásán már azt érezte, mindenkit beszippantott és magával ragadott a projekt, a hétfői tétova tekintetek határozott, izgatott és motivációval teli nézéssé alakultak. Ez az az élmény, amire minden résztvevő nagyon sokáig emlékezni fog, és mi szervezők is ebből táplálkozunk majd nagyon sokáig. Nagyon köszönjük a fantasztikus mentor- és szerveződiákoknak, hogy új szintre emelhettük a tanár-diák kapcsolatot. Nem volt itt már tanár vagy osztályfőnök, egy csapatot alkottunk egy közös célért, ahol nem is a nyeremény volt a fontos (persze az is), hanem hogy együtt érezhettük, most valami olyasmi részesei lehetünk, amivel maradandót alkothatunk.

Az pedig, hogy 4 éve egy szoftverfejlesztő cég velünk éli ezeket a heteket, és a vezérigazgató partnerként kezeli a 9-es diákokat, végig járja személyesen a csapatokat egy-egy jó, segítő szót intézve mindenkihez, azt mutatja, hogy mennyire helye van az oktatásban annak, amit véghezvittünk itt.

A projekt nem jöhetett volna létre az osztályfőnök, Szabados István, a szaktanárok és az iskolavezetés támogatása nélkül.