Kedves Nyolcadikos Diákok!

Az alábbiakban a délutáni nyílt napunk online részének tartalmát találod, szakirányonként rendezve: informatika, környezetvédelem, vegyészet.

Nézd meg a videókat, töltsd ki hozzájuk a kvízeket, és ha a pontversenyben is részt szeretnél venni, ne felejtsd el kitölteni a regisztrációs űrlapot sem.

A pontverseny szakirányonkénti 1-3. helyezettje értékes pontokat kap, amelyeket a felvételi eljárás során használhat fel, amennyiben hozzánk jelentkezik.

Jó szórakozást kívánunk!

Bemutatkozik az Informatika Szakirány

Informatika Szakmabemutató: Lego-robot Programozás

A programozás az informatika egyik alapja. A programozás elveit játékosan is meg lehet tanulni a Lego-robotok programozásával. Merényi Miklós tanár úr a nyolcadikos előkészítősökkel Lego-robotot programozott. Itt megtekintheted, hogyan sikerült nekik. Ha Te is programoztál már Lego-robotot, netán le is filmezted, töltsd fel a videót ebbe a Google-mappába. Ne felejtsd el a fájlnévben megadni teljes nevedet!

Informatika Szakmabemutató: Hardverek

A hardverek ismerete nélkül nincs igazi informatikus! A hardverek világa igazán férfias, ez az informatika azon része, amikor nem a képernyő előtt görnyedsz, hanem szereled, javítod, bütykölöd a számítógépeket! Kollmann Szilárd tanár úr vezetésével ebbe a világba nyertek bepillantást a nyolcadikos előkészítősök. Nézd meg az erről készült videót! Ha Te is szereltél már számítógépet, netán le is filmezted, töltsd fel a videót ebbe a Google-mappába. Ne felejtsd el a fájlnévben megadni teljes nevedet!

Informatika Szakmabemutató: Logikai feladat

A logikai feladatok megoldása sokat segíthet abban, hogy jó programozók legyetek.

Hány pályát sikerül megoldani az alábbi játékban? A cél, hogy a megadott színű űrhajót a bolygójára irányítsátok! Lehet egymás ellen is játszani. 😉

Informatika: Weboldalak

Tavaly ősszel újult meg az iskola weboldala a www.petrik.hu, ahol mindig megtalálhatod a sulival kapcsolatos legfrissebb híreket, információkat. Te is készítettél már weboldalt? Ha igen és van kedved, linkeld a facebook-os poszt alá kommentben!

Informatika: Scratch

Szoktál játszani? És Scratch-ben programozni?

Az alábbi Space Invaders játék Szávai Krisztián 9.D-s tanulónk munkája. Ha Te is készítettél már játékot, a facebookos posztunk alá kommentben linkeld be azt!

Informatika: Képszerkesztés

A Petrikben minden évben több informatikai témájú szakkör indul: idén többek között a drón szakkör, 3D nyomtatás, Lego Robot programozás, Játékfejlesztés, Microbit és Photoshop képszerkesztés közül választhatsz. A képszerkesztés egyik nehéz része a görbe rajzolás a toll eszközzel. Az alábbi weboldalon ezt gyakorolhatod egyre nehezebb feladatokat megoldva:

Neked sikerül az összes pályát megoldani? Az elért pontszámodat képernyőmentés formájában a facebookos posztunk alá kommentelheted!

Informatika: Kvíz

Ha van kedvetek, töltsétek ki az alábbi linken elérhető informatikai feladatlapot!

A három legtöbb pontot elérő kitöltő digitális oklevelet kap! A helyes válaszok a játék lezárását követően lesznek ugyanitt elérhetőek!

Bemutatkozik a Környezetvédelem Szakirány

Környezetvédő Kísérlet: Szennyvíztisztítás

Érdekel a környezetvédelem? Szeretnél tenni a környezetünk megóvásáért? Akkor a Petrik a neked való hely! Nézd meg az alábbi videóban, hogy modellezte Kullai-Papp Andrea tanárnő és Rausch Péter tanár úr a szennyvíztisztítást a környezetvédelmi laborban! Előtte azonban nézd meg a „Mivel foglalkozik a környezetvédő?” című rövid videót is! A videók megtekintése után teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: Szennyvíztisztítás XXL

Környezetvédő Kísérlet: Szennyvíztisztítás

Egy környezetvédős diáknak sokat kell laborban dolgoznia. Ebbe a világba engedett bepillantást a környezetvédős szakmabemutató, amely során Dr. Szabó Marianna tanárnő a nyolcadikos előkészítős diákokkal megismertette a biológia laborban zajló munka egy részét. A bemutatón a 10. C, környezetvédő osztály diákjai segédkeztek. A videó megtekintése után teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: PetrikNyíltNapSzakmaKV

Környezetvédő Gyakorlat: Bisel Vizsgálat

A környezetvédős diákoknak nyári gyakorlaton kell részt venniük. Az idei nyári gyakorlat keretében a 11. C osztályosok a Rákos-pataknál BISEL vizsgálatot hajtottak végre. Nézd meg az erről készült rövid videót, majd teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: PetrikNyíltNapBISEL

Környezetvédelem: Bisel Vizsgálathoz Segédanyag

Ti is végezhettek BISEL vizsgálatot a lakóhelyetek vagy iskolátok közelében lévő patakban vagy tóban. Ehhez nyújt segítséget a bisel.hu-n található segédanyag gyűjtemény.

Bemutatkozik a Vegyészet Szakirány

Vegyész Kísérletek

A 12. B, végzős vegyész osztály diákjai Nagyné Németh Ildikó tanárnő vezetésével számos érdekes és látványos kísérletet adtak elő a nyílt nap alkalmából. Érdekel mi a kapcsolat a kémia és a konyhaművészet között? Szeretnéd látni, hogyan fagyasztunk meg pillanatok alatt és törünk szilánkokra egy friss virágot? Az alábbi videóban bepillantást nyerhetsz a vegyészet varázslatos világába! Az extra videóban pedig a SzakmaSztár rendezvényen készült kisfilmet tudod megnézni. A videók megtekintése után teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: Petrik_Nyílt Nap_Vegyész_202

Vegyész Szakmabemutató: Szikrázó Fémek

Robbanások, szikrázó fémek, színes füstök! Nagy Katalin tanárnő, Fandel Richárd tanár úr és Veréb Anna laboráns látványos kísérleteket mutattak be a nyolcadikos előkészítős diákoknak. Az alábbi videóban megtekintheted a leglátványosabb részeit a kísérleteknek, így Te sem maradsz le a mókáról! A videó megtekintése után teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: szikrázó fémek

Kémia teszt

Kíváncsi vagy, mennyit tudsz a 7-8. évfolyamos kémiából? A mi online nyílt napunkon ezt is megtudhatod! Teszteld tudásod az online kvíz segítségével! A kvíz a Redmenta.com oldalon érhető el regisztrált felhasználóknak. A kvíz direktcíme: Petrik_Online Nyílt Nap_kémi