Kedves Szülők, kedves Nyolcadikos Jelentkezők! 

A jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető:

  • ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni.
  • papíralapon, pdf formátumban kitöltött dokumentum nyomtatásával: a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába. A jelentkezési lap erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthető:

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz. A szülői kérelem erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthető:

Az ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával benyújtott jelentkezés esetén az űrlapfelületen lehetőség van a szülői kérelem kitöltésére és a szükséges dokumentumok csatolására is.

Bővebb információ az Oktatási Hivatal oldalán.