Kedves Petrikesek! 

Óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy Sőre Ferenc tanár úr azon 4 díjazott egyike, akik idén megkapták kiemelkedő szakmai munkásságukért a Magyar Kémiaoktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítél oda középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak.

A díj a pedagógusok áldozatos munkájának elismerését szolgálja, amivel jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére és a tehetséges diákok felkarolására. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Tudományos Akadémián került sor, ahol a fénykép is készült. A tanár úr (jobbról az első a képen) így nyilatkozott a díj átvétele után:

„E megtisztelő díj kapcsán öröm szavakba öntenem gondolataimat. Friss diplomásként a kifürkészhetetlenség irányított pedagógusnak. A sors azt is megadta, hogy azóta is szeretett iskolámban taníthatok, ahol egykoron magam is koptattam az iskolapadot. Akkori tanáraim bátorítását és önzetlen segítségét köszönet illeti. Elevenen él emléke az első tanóráim előtti izgatott várakozásomnak, a lázas készülődésnek, hogy a legtöbbet tudjak átadni tudásomból és lényemből. Ezek az érzetek mára kiforrottabban, de hála, most is kísérnek. Mindennapi találkozásaim a tanítványokkal múlhatatlan erőt adnak és lelkesítenek, legyenek azok a fiatalabb vagy akár az esti oktatás idősebb résztvevői. Amikor volt diákjaimmal találkozom, mindig derűsen emlékeznek rám és volt iskolájukra. Vallom, ez a magam munkáját és a tantestületemet is dicséri!”

Gratulálunk Sőre tanár úrnak az elismeréshez!