Kedves Petrikesek! 

Kormány 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról néven, 2021. november 20-án megjelent rendelet értelmében, az iskolai eljárásrendet, a mai naptól (2021. november 22.) az alábbiakban módosítottuk.

2021. november 22. napjától az intézmény teljes területén, beleértve a tantermeket és a közösségi tereket (aulák, folyosók, férfi, női mosdók, könyvtár, a büfé előtti tér) mindenki számára kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A szabály be nem tartása fegyelmi intézkedést von maga után.

2021. november 22. napjától a tanítási órákon, foglalkozásokon a szájat és orrot eltakaró maszk viselése az intézmény minden polgára számára kötelező. Ez alól kizárólag a testnevelés óra képez kivételt, amely során a gyakorlatok elvégzése közben nem kell szájat és orrot eltakaró maszkot viselni. Azonban a testnevelés öltözőkben, valamint a tornatermek előtti folyosórészeken – az óra kezdetére várva – továbbra is kötelező a maszkviselés. A szabály be nem tartása fegyelmi intézkedést von maga után.

Az oktató a tanórán, amennyiben tartható a 1,5 méteres védőtávolság a tanulóktól, leveheti a maszkot a tanári magyarázat könnyebb érthetősége érdekében. Ilyenkor ajánlott a tanári asztal előtti tanulói padot üresen hagyni. Amennyiben az oktató a tanulok munkájának monitorozása érdekében a padsorok között tartózkodik, az ott tartózkodás idejére köteles felvenni a maszkot.

Iskolavezetés