Kedves Petrikesek! 

A Pénz7 – Pénzügyi és Vállalkozói témahét március 1.-5. hetében a Petrikben is megrendezésre került.

Március 2-án, kedden a 9.C és a10.B osztály tanulói, március 4-én, csütörtökön a 9D osztály tanulói vettek részt a rendezvényen.

Rózsás Natália egy pénzügyi intézmény képviseletében önkéntesként vett részt az iskolai rendezvényen, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM) és Pénziránytű Alapítvány közvetítésével.

A témahét programjában foglalkoztunk a családi költségvetéssel, hitel és megtakarítási lehetőségekkel, a fenntartható fejlődéssel, pazarlásmentes életmóddal. A tanórákat Horváth Gyöngyi tanárnő tartotta, Kulcsár Anikó programszervező közreműködésével. A tanulók és a banki önkéntes segítő digitálisan, a Teams platformon keresztül vettek részt a programban. A Fenntarthatósági témahét szervezői felkérték az iskolát, hogy a Pénzügyi részen belül a környezetvédelmi és ökológiai témákkal is foglalkozzunk, így ezek is bekerültek a programba.

Ezen kívül Szentes Noémi 12.C osztályos tanuló mutatott be jó gyakorlatot arról, hogyan élt cserediákként egy környezettudatos német családnál.

A programban résztvevő diákok visszajelzései alapján, nagyon tanulságosnak és hasznosnak bizonyult az idei Pénz 7 is.