Kedves Petrikesek! 

A veszprémi három nap után, ahol hat diákunk vett részt a Fizika-Földtudományok-Matematika Szekció versenyein, újabb fantasztikus napok vártak ránk Baján, a Műszaki Szekcióban.
RÉPÁSI BÁLINT és KERTESI CSONGOR csoportunk két legfiatalabb tagjaként, 17 és 16 évesen a Környezetmérnöki Tagozat versenyzői voltak, olyan társaságban, ahol a résztvevők többsége már végzett mérnök volt! Ha ilyen ütemben folytatják még az is elképzelhető, hogy a technikusi papírjuk mellett két OTDK döntős részvétellel rendelkeznek majd! Egészen hihetetlen az, amit véghezvittek!
Két éve már, hogy az iskolai környezetben a radon- és egyben a háttérsugárzás értékeit mérve a szellőztetés szabályozásán dolgoznak. „Okos” megoldásokon munkálkodnak, olyan mikrokörnyezetre gondolva, ahol komolyabb problémákat okozhat a magas radon-koncentráció. Még egy különlegesség velük kapcsolatban: iskolánkban ilyen színvonalú projektben először kutat együtt környezetvédő és informatikus diák. Követendő lehetne a példájuk!
A szekció résztvevői voltak, sőt díjazottjai lettek sokan, akiket bizonyára jól ismertek! Mészáros Nándor, Urbán Balázs, Gergely Gréta, Bükkszegi Arlen és Szalisznyó Ferenc. Volt diákjaink, a kutatócsoport alapítói, akik egyetemi hallgatóként is továbbvitték a nálunk elkezdett témájukat, vagy még inkább az itt elsajátított szemléletet. FELEMELŐ ÉRZÉS VOLT ŐKET ÍGY EGYÜTT LÁTNI!