Kedves Petrikesek!

A hétfői napon kezdetét vette iskolánkban a 7. #dthpetrik, a PetrikAid – a héten 5, a három ágazat tagjaiból vegyesen összeállt csapat alvállalkozóként támogatja alapítványok munkáját digitális és fizikai produktumokkal.

Ellátogattak hozzánk az alapítványi képviselők, így vendégünk volt Sándorfi Gergő a Cseriti -től, dr. Vakula Tímea az Együtt A Kisállatokért Alapítvány-tól, Galló Ramóna és kollégái a Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány -tól, Beraxa Beáta a Szegletház Gyermekfejlesztő és Közösségi Ház-tól, valamint telefonon az Ebárvaház a gazdátlanokért-tól Schulzné Nagy Zsófia. A csapatok megismerhették, hogyan működik egy alapítvány, milyen indíttatással jöttek létre, mit lehet tenni a jó cél érdekében és megkapták a feladatokat is, melyek elvégzésével saját maguk is hozzájárultak az alapítványi munkához. A pénteki alapítványi vásárra készülés mellett így van, aki a weboldalon dolgozik, vannak, akik a kisállatok itatóvizét vizsgálják meg, de lesz olyan, aki raktárkezelésben segít majd. Természetesen a héten is vannak easter eggek valamilyen formában elrejtve minden nap és gondoskodunk a napi testmozgásról, valamint a képernyőmentes időről az offline feladatok formájában.

A PetrikAid második napján minden szakmacsoport a saját szakmai tudásával, de mégis csapatban dolgozott az alapítványi kéréseken: a környezetvédő tanulók állatok itatóvizét, valamint patak- és kútvizet vizsgáltak, a vegyész diákok pedig elkezdték készíteni a vásárra szánt termékeket, mint például a 30 napos kihívást rejtő kaparós plakátokat vagy a kristályos tojásokat. Az informatikusok mentori segítséggel szakértői megbeszélésen vehettek részt Gergely Bernadettel, a CNW Zrt. marketing menedzserével és az offline csapatépítésen is igyekeztek helytállni. Délutánra újra egy teremben folytatódott a közös munka és töltötték fel élményeikkel a csapatok a portfóliójukat, valamint folyamatos a kommunikáció az alapítványokkal is. Csütörtökön flashmobok, látogatás az alapítványokhoz, pénteken vásár!

A PetrikAid szerdai napján a vegyészek és a környezetvédők folytatták a labormunkálatokat, az informatikusok pedig lelkesen dolgoztak a nekik kiadott feladaton és folytatták a végső beadandót, a portfóliót. Elkészítették az előző nap megtervezett hűtőmágneseket is, valamint mindannyian megpróbáltak fantázianeveket találni a termékeikhez és persze megfelelő árakat. Ma is voltak offline feladatok a focipályán, ahol a csapatok egymás és a szervezőcsapat ellen mérkőztek meg három versenyszámban. A csapatok folytatták az alapítványok külön-külön kéréseit, mialatt tovább gyakorolták a flashmobokat hogy másnap tökéletesen teljesítsenek. A pénteki vásárra minden csapat összesen 40 darab eladható terméket alkot meg, lesz közte a mágnes mellett varázsgolyó, 30 napos kihívás és gyertya is.

A verseny állása szinte minden nap után változik és átalakul az élmezőny, jelenleg:

További fényképek iskolánka facebook oldalán találhatóak.

Az első 3 nap történéseit a Preisler András vezette stáb (Bartha Álmos, Csapó Kristóf, Berényi Bence) által készített felvételekből Szakács Vendel foglalta össze: