tanevnyito
Kedves Petrikesek! 

Az elmúlt két napon a diákok tovább folytatták izgalmas időutazásukat és új digitális eszközöket ismertek meg, miközben különböző élethelyzetekben kellett helytállniuk. Nem volt egyszerű feladatuk, hisz az egyes korok nagy kérdései mellett, építészeti, és művészeti tudásukat is meg kellett csillogtatniuk a hét napjain megnyíló kihívásokban.

Szerdán a diákoknak offline, unplugged módon kellett megbirkózniuk a feladatokkal a reneszánsz korában: Leonardo da Vinci eredeti tervrajzai alapján kellett találmányokat rekreálniuk hétköznapi eszközökből, mint például, befőttesgumiból, grafitceruzából és papírpohárból. Az alkotásokat nagyon kreatívan és lelkesen építették meg, minden alkotás becses helyet kapott szívünkben és a teremben. A szerda központi alakja Da Vinci volt, hiszen napi kihívásként, alkalmazva a hétfőn tanultakat, az időutazók  újraalkották egyik festményét Pixelart stílusban Excelben, ezek jövő héttől láthatóak az A 2. emeleti folyosón. Sok-sok Mona Lisa készült el, de volt olyan csapat, akik Az utolsó vacsorát vagy Da Vinci arcképét pixelesítették meg. 

Csütörtökön a jövőbe érkeztek, ahol a Mozilla Hubs alkalmazásban virtuális jövőképet kellett formálniuk: milyen idealizált, fenntartható jövőt találnak időutazóink, mikor megérkeznek? A valós életet leképező bugok ellenére a csapatok nagy lelkesedéssel vágtak bele a feladatba, mindannyian egy külön virtuális teret létrehozva. A jövőkép egyik fénypontjaként, megérkeztek a hétfőn 3D-ben tervezett űrhajóik is a programba.

Az első napok összefoglaló videóját Lencsés Péter (10D) készítette, köszönjük a dokumentálást Preisler Andrásnak (10E) és Bartha Álmosnak (11D). 

A verseny továbbra is nagyon kiélezett, az első és a hatodik helyezett mindössze 25 pontra van egymástól:

 A cikket írta a szervezők nevében Tóth Blanka (10E) és Preisler András (10E).