Búcsúzunk kedves kollégánktól Báti Ivántól! 

Szomorú hír érkezett. Búcsúzunk Báti Iván tanár úrtól, aki sok évvel ezelőtt és sok éven keresztül volt kollégánk. Akik emlékeznek rá, mert szerencsések voltak és ismerhették, azok jól tudják milyen jó ember és pedagógus volt. Azoknak pedig, akik csak e sorokat olvassák, legyen pozitív példa személye és élete. Mint szakoktató tanárral a laboratóriumi gyakorlatokon találkozhattunk vele. Mindennapi munkáját pontosság és megbízhatóság jellemezte. A technikai vizsgálatok-, majd a kvantitatív analitika laboratóriumának volt vezetője. Innen, a „Báti laborból” (B épület első emeleti labor) ment nyugdíjba 1991-ben. Alaptermészete a kedélyesség és vidámság volt, szeretett beszélgetni kollégáival, nem állt tőle távol a jóízű tréfálkozás sem.

Köztudott volt vonzalma a természethez. A rendszeres séta, kirándulás és túrázás volt legszeretettebb időtöltése. Az iskola tanulóinak és minden érdeklődőnek, sok éven át, tartalmas túrákat szervezett. Akik részt vettek ezeken, nem múló élményeket szerezhettek az erdőket járva.

Nyugdíjba vonulása után sem szakadt meg kapcsolata az iskolával. Szintén nyugdíjas kollégáival hetente találkozott a petrikben. Kötetlen, vidám beszélgetéseiket olykor a kártyapartik varázsa és a frissen főzött mentatea illata lengte be.

Kedves Iván, nyugodj békességben!