Kedves Petrikesek!

A PetrikAid negyedik napján a csapatok nem csak a standok látványtervével és a portfólió finomításával foglalkoztak. A délelőtt folyamán lelkes diákok bevonásával izgalmas flashmob formációkat álmodtak meg, melyeket drónfelvétellel örökítettek meg.

A délután az alapítványok meglátogatásával telt, ahol a csapatok bemutatkozhattak, és betekintést nyerhettek a szervezetek munkájába. Így ellátogattunk Budapesten belül a Cseriti -hez, ahol nem csak egy boltot, hanem a raktárat is megnézhettünk. Elment egy csapat dr. Vakula Tímea-hoz Együtt A Kisállatokért Alapítvány képviselőjéhez, ahol csincsillákat ismertek meg. Galló Ramóna és kollégái Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány -tól szintén budapesti székhelyükön fogadták a Zöld Úttörők csapatát.

Két diákcsoport kicsit messzebbre utazott: Beraxa Beáta és kollégái a Szegletház Gyermekfejlesztő és Közösségi Ház-tól Kistarcsán fogadták a Kisgömböcöket, az Ebárvaház a gazdátlanokért-nál Tárnokon a Csobbanó kutyák kompánia még kutyusokat is sétáltatott. A nap délutáni feladatként helyszíni interjút készítettek az alapítványok vezetőivel, hogy jobban megismerjék céljaikat és jövőbeli terveiket.

Pénteken az izgalmak fokozódnak és az utolsó simításokat végzik az alapítványi vásárra, ahova külsős meghívottakat is várunk.

A hét idén sem valósulna meg a lelkes szervező- és mentordiákok, valamint a projektet menedzselő szaktanárok munkája nélkül.

A 4.nap történéseit a Preisler András vezette stáb (Bartha Álmos, Csapó Kristóf, Berényi Bence) által készített felvételekből Szakács Vendel foglalta össze: