Kedves leendő Tanulónk! 

Tájékoztatásul röviden összefoglaltuk a fontosabb határidőket, eseményeket.

Indított osztályaink

Tanulmányi terület

Osztály

Szak

0091

9. KNY

két tanítási nyelvű vegyész

0092

9. B

vegyész

0093

9. C

környezetvédelem

0094

9. NY

nyelvi előkészítő informatika

0095

9. D

informatika

Nyelvi szintfelmérő: 2022. június 07. kedd (pótnap: 2022. 06. 09. csütörtök)

A két tanítási nyelvű vegyész, a nyelvi előkészítős informatika és az informatika osztályok tanulói angol nyelvet fognak tanulni, a vegyész és a környezetvédő osztályok tanulói pedig német vagy angol nyelvet. A két utóbbi osztály esetében mindenki azt a nyelvet folytatja a középiskolai tanulmányai során, amit az általános iskolában tanult.

Német nyelv
A német nyelvet tanulóknak nem kell szintfelmérőt írnia, mivel létszámukat tekintve ők mindenképpen egy csoportba fognak kerülni.

Angol nyelv
Az on-line szintfelmérő kitöltését 2022. 06. 07-én, 17 órától 18 óráig lehet elkezdeni a Redmenta oktatási asszisztens felületén: https://redmenta.com/. A szintfelmérőhöz a Redmenta rendszerben regisztrált tanulók férnek hozzá. Aki még nem regisztrált, kérjük, hogy a szintfelmérő megírása előtt ezt mindenképpen tegye meg.

A fejlécen található Direktcím mezőbe kell beírni a következőt: 22Petrik_ang_szfm
A tesztet 1 alkalommal van mód kitölteni, amihez 90 perc áll a rendelkezésre.

A kitöltés megkezdése előtt meg kell adni a TELJES nevet és azt, hogy melyik osztályba fog járni, az alábbi példa alapján:
Vezetéknév: Példa
Keresztnév: Péter 9. B

Akit nem tudunk megfelelően beazonosítani, a szintfelmérő tesztjét érvénytelennek tekintjük és automatikusan a kezdő csoportba soroljuk be!

A tesztet azok is kitölthetik, akik eddig nem tanultak iskolai keretek között angolt (pl. akik eddig németet tanultak, de most a 9. KNY, 9. NY és 9. D osztályban az angolt fogják tanulni), de tudnak valamennyit angolul, hiszen ez egy jó alkalom a tudásuk felmérésére.

A szintfelmérő teszt pótló időpontja: 2022. 06. 09. 17 óra. A pótszintfelmérőre is a fentebb leírt szabályok vonatkoznak.

Kérjük, a teszt kitöltéséhez semmilyen segítséget ne használjanak, mert így torz kép alakulhat ki a leendő kilencedikesek tudásáról, ami a későbbi tanulmányaikat fogja megnehezíteni!

Amennyiben a teszt megkezdése, megírása során probléma adódik, akkor telefonon segítséget lehet kérni a következő számon, +36-30-815-6242 Szolnok Ádám tanár úrtól.

Az a tanuló, aki a két tanítási nyelvű vagy nyelvi előkészítő, ill. az informatika osztályba nyert felvételt és eddig nem angol nyelvet tanult, az 2022. június 02-ig jelezze az asztalos@petrik.hu címen.

Orvosi vizsgálat

Mellékeltük a „Szülői nyilatkozat a gyermek iskola-egészségügyi ellátásához” nevű nyomtatványt. Kérjük, hogy a kitöltött nyomtatványt a vegyész és a környezetvédő tanulók az alkalmassági vizsgálatra (laborleletet és oltási kiskönyvet is), az informatikus tanulók pedig a beiratkozásra hozzák magukkal.

A vegyész és környezetvédő tanulóknak mellékeltük az orvosi alkalmassági vizsgálatról a tájékoztatót, ill. a vizsgálatokra szóló beutalót.

A beiratkozáskor történő személyes megjelenés esetén az eredeti, aláírt példányokat magával tudja vinni a szülő a középfokú intézménybe. Amennyiben nem tudja kinyomtatni a szükséges dokumentumokat, ebben az esetben intézményünkben mi fogjuk elvégezni a nyomtatást.

Beiratkozás időpontja: 2022. június 22-23. szerda, csütörtök 9:00-12:00

A beiratkozást két napra szervezzük.

2022. 06. 22. 9. KNY, 9. B, 9. C osztályok
2022. 06. 23. 9. NY, 9. D osztályok

A beiratkozásra vonatkozó további információkat a későbbiek során, az iskola honlapján (www.petrik.hu) tesszük közzé.

Középiskolai diákigazolvány

A diákigazolvány igénylőlapot a beiratkozáskor kell beadni, melyhez a tájékoztatót mellékeltük.

Csibetábor

  1. augusztus 29-31. között tartjuk hagyományos csibetáborunkat Soltvadkerten, a Zuglói Gyermektáborban (6230 Soltvadkert, Tavirózsa u. 2).

A táborban lehetőség nyílik megismerni az osztályfőnököt, a diáktársakat és a diákönkormányzat tagjait. Hasznos tapasztalatokat lehet szerezni ahhoz, hogy könnyebben induljon az új tanév az új iskolában. Lesz sok csapatépítő játék és rengeteg móka. A tábor részleteit a beiratkozáskor ismertetjük.

A táborra az iskola honlapján található csibetábor tájékoztatóban elhelyezett linken lehet on-line jelentkezni. A tábordíjat a beiratkozáskor készpénzben lehet befizetni, melynek összege 25.000 Ft (utazás, szállás, étkezés, programköltség). A táborral kapcsolatosan részletes tájékoztatást a beiratkozás napján adunk.

A táborra a következő linkre kattintva https://forms.gle/FyzsXboxMt9QdtARA tudsz jelentkezni. Nagyon örülnénk, ha már a suli megkezdése elött alkalmunk nyílna megismerni Téged, várunk szeretettel!

Tájékoztató a kedvezményes tankönyvellátásról

A 2022-2023-as tanévben, a 126/2017. (V. 29.) Korm. határozata alapján, ingyenes tankönyvellátásra jogosultak a 9. évfolyamos tanulók. Az ingyenes tankönyvellátást iskolánk tankönyvkölcsönzéssel, használt tankönyvekkel, az állami normatíva felhasználásával biztosítja.

Információkérés probléma esetén

Időközben bármilyen kérdés, kérés merül fel a magyar.linda@petrik.hu vagy a tothm@petrik.hu címen kérhető segítség vagy tájékoztatás, illetve az iskola diákcentruma hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00 óra között, pénteken 8:00-14:00 óra között elérhető telefonon a 06-70-502-1716 számon.

Kérjük, folyamatosan figyeljék az iskola honlapját (www.petrik.hu), ahol minden aktuális információ megtalálható.