Kedves Petrikesek!

A Környezetkutató csoport 11 tagja 2024. május 23-24én a Miskolci Egyetemen járt – itt rendezték meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát, ahol az összesen 19 nevezett projektet két kategóriába sorolták be. Iskolánk öt projekttel nevezett az eseményre.

Geotudományoktól az űrkutatásig szekció:

  • Csizmazia Zsófia-Balogh Bianka-3.helyezés: A kutatási  és üzleti terv célja, hogy a szennyvíztisztítóban termelődő szárított iszapból terméket állítsanak elő egy az FCSM-mel megkötött szerződés alapján.
  • Kiss Márk-Csillag Csaba- Szigeti Szabolcs- különdíj: A monitoring hálózat digitális eszközfejlesztése volt a téma – a csapat Óbudán, egy volt hulladéklerakó felszínén kialakítandó majdani természetközeli rekreációs park alapkutatásán dolgozott.
sdr

Földtan-Környezettan szekció:

  • László Dezső-Kovács Benedek-Szigeti Szabolcs-1.helyezés: A „Komposztkazán” ötletével a tanulók az első helyezés mellett az előadói díjat is elnyerték és a zsűri a jövő évi OTDK egyetemi döntőbe is javasolja a munkájukat.
  • Kertesi Csongor-Zsigmond Levente-2.helyezés: A diákok saját tervezésű pormérő állomással érkeztek és korábban a Pannon Egyetem rektora is fogadta őket.
  • Sallai Edina-Deme Alexandra: Most nem sikerült helyezést elérniük, de gratulálunk a részvételért a petrikes konkurációval teli mezőnyben.
dav